Skip to main content

Αργοπεθαίνει η αγορά της Θεσσαλονίκης

Σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση βρίσκεται η αγορά της Θεσσαλονίκης με φόβους για αύξηση των λουκέτων το επόμενο διάστημα, υποστηρίζει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων του νομού.
Σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση βρίσκεται η αγορά της Θεσσαλονίκης με φόβους για αύξηση των λουκέτων το επόμενο διάστημα, υποστηρίζει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων (ΟΕΕΘ) του νομού, με επιστολή της προς την υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη.

Συγκεκριμένα, η ΟΕΕΘ υποστηρίζει πως τα λουκέτα αναμένεται να αυξηθούν με άμεσα δυσμενή αποτελέσματα για την οικονομία και παράλληλη αύξηση της ανεργίας, ενώ επισημαίνει ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την τόνωση της αγοράς δεν έχουν σε μεγάλο βαθμό αποδώσει γιατί δεν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα και προσκρούουν σε διάφορα εμπόδια που προβάλλουν οι τράπεζες για την χρηματοδότηση μαζί με τα υψηλά επιτόκια.

Παράλληλα, ζητάει από την υπουργό τη λήψη αναπτυξιακών μέτρων «που θα δώσουν ζωή στην επιχειρηματικότητα και την αναθεώρηση της εφαρμοζόμενης σκληρής πολιτικής λιτότητας που πλήττει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και δημιουργεί ασφυξία στην αγορά και το καταναλωτικό κοινό».

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το Υπουργείο σας θα λάβει έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα αναθέρμανσης της αγοράς και εξασφάλισης της βιωσιμότητας  των επιχειρήσεων καθόσον κάθε καθυστέρηση θα χειροτερέψει την κατάσταση και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τον κορμό της εθνικής μας οικονομίας θα είναι σε λίγο καιρό είδος εν ανεπαρκεία», ολοκληρώνει η ανακοίνωση.