Skip to main content

Αρειανοί δικηγόροι μηνύουν τον Βασιλακόπουλο για τα περί επεισοδίων

Στρέφονται κατά του προέδρου και του γενικού γραμματέα της ΕΟΚ για δηλώσεις που προεξοφλούσαν επεισόδια οπαδών με τη μουσουλμανική μειονότητα Ξάνθης.

Μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου και του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας, Τάκη Τσαγκρώνη, για τις δηλώσεις με τις οποίες προεξοφλούσαν επεισόδια οπαδών με τη μουσουλμανική μειονότητα της Ξάνθης, εάν η συγκεκριμένη πόλη αποτελούσε την έδρα διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ μεταξύ του Άρη και του Παναθηναϊκού, υπέβαλαν σήμερα δύο δικηγόροι, αμφότεροι φίλαθλοι των «κιτρίνων».

Ο κ. Τσαγκρώνης, μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, δήλωσε χαρακτηριστικά, για την απόρριψη του κλειστού γηπέδου της Ξάνθης: «Φοβηθήκαμε το ενδεχόμενο να διεισδύσουν χρυσαυγίτες στους οργανωμένους στρατούς των δύο ομάδων και να δημιουργηθούν θέματα με τη μουσουλμανική μειονότητα».

Σε παρόμοια δήλωση προέβη και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, σημειώνοντας: «Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή τους με τη μουσουλμανική μειονότητα. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας».

Οι δικηγόροι επικαλούνται την ισχύουσα νομοθεσία σύμφωνα με την οποία «απαγορεύεται οποιαδήποτε δημόσια δήλωση ή ενέργεια αθλητών, προπονητών, μελών διοικήσεων, ενώσεων, ομοσπονδιών κτλ που μπορεί να διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή αθλητικής συνάντηση ή να πυροδοτήσει την ένταση και την αντιπαράθεση μεταξύ φιλάθλων», καθώς και τιμωρεί «όποιον δημόσια προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε βιαιοπραγίες ή σε αμοιβαία διχόνοια και έτσι διαταρράσσει την κοινή ειρήνη».