Skip to main content

Άρης: Η έξοδος στο Europa League εξευρωπαΐζει το «Βικελίδης»

H επιστροφή των «κιτρινόμαυρων» στα κύπελλα Ευρώπης επιβάλλει σημαντικές βελτιώσεις τόσο στο Χαριλάου όσο και στο αθλητικό κέντρο του Νέου Ρυσίου.

Σημαντικές βελτιώσεις στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αλλά και στο αθλητικό κέντρο του Νέου Ρυσίου επιβάλλει η επιστροφή του Άρη στα κύπελλα Ευρώπης και το Europa League.

Σύμφωνα με το «Pressaris», στα με πλάνα που υπάρχουν ήδη την επόμενη μέρα της λήξης της αγωνιστικής περιόδου, αναμένεται να δρομολογηθούν έργα που θα μετατρέψουν το Χαριλάου σε μια λειτουργική και προσβάσιμη ευρωπαϊκή έδρα.

Οι προδιαγραφές και τα στάνταρ της UEFA είναι απαιτητικά και επιβάλλουν πολλά έργα όσο και οι αυξημένες πλέον υποχρεώσεις-απαιτήσεις της ομάδας χρειάζονται ένα προπονητικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών.

Στις άμεσες προτεραιότητες είναι η τοποθέτηση τουλάχιστον 12 νέων τουρνικέ, η βελτίωση των αποδυτηρίων, των χώρων υγιεινής, νέων δημοσιογραφικών θεωρείων, η εξασφάλιση χώρων πάρκινγκ και ότι έχει να κάνει με έργα υποδομής που θα πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, αλλά και θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των φιλάθλων των «κιτρινόμαυρων».

Στο τραπέζι, ανάμεσα στ’ άλλα, έχει πέσει και η ιδέα παιδικής κερκίδας σε κομμάτι της Θύρας 2 (χωρητικότητας περίπου 700 θέσεων), προκειμένου να υπάρξει το τερπνόν, μετά του ωφελίμου: επιβράβευση των γονέων που προμηθεύονται διαρκείας, έχοντας μικρά παιδιά, αλλά παράλληλα και η γαλούχηση νέων φιλάθλων της ομάδας.

Σίγουρα πρόκειται για «θέλω» ιδιαίτερα σημαντικά, που το κόστος μετριέται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, όμως, η υλοποίησή τους κρίνεται επιβεβλημένη για την ανάπτυξη του Άρη.