Skip to main content

Αριστείδης Φωκάς προς ΠΕΔΚΜ: Μισθώστε τουριστικά λεωφορεία

Πρόταση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς προς την ΠΕΔΚΜ για λύση έκτακτης ανάγκης στο «χειρόφρενο» του ΟΑΣΘ.

Λύση, έστω και πρόχειρη, έστω και προσωρινή, στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τον ΟΑΣΘ αναζητούν όλοι στη Θεσσαλονίκη, βλέποντας ότι το σίριαλ ΟΑΣΘ – Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων συνεχίζεται, με θύματα τους Θεσσαλονικείς.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, προτείνει παρέμβαση των δήμων, όχι με τις ιδέες του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, περί «επιστράτευσης», αλλά με τη μίσθωση τουριστικών λεωφορείων, που θα κάνουν επιλεγμένα δρομολόγια.

Ο κ. Φωκάς καλεί την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας να ενεργοποιήσει όλους τους δημάρχους, ώστε να μισθώσουν τουριστικά λεωφορεία, τα οποία θα δρομολογηθούν σε συγκεκριμένες γραμμές αιχμής του ΟΑΣΘ, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης. «Δεν μπορεί οι Θεσσαλονικείς να είναι όμηροι αυτής της κατάστασης. Πρέπει να βρούμε έστω μια λύση ανάγκης, μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα», τόνισε ο κ. Φωκάς.

Η δήλωση του κ. Φωκά είναι η εξής:

«Είναι σαφές πως οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να παραμένουν εσαεί όμηροι της σύγκρουσης μεταξύ Υπουργείου και εργαζομένων. Το επιβατικό κοινό υφίσταται μια άνευ προηγούμενου ταλαιπωρία και οικονομική αφαίμαξη για πέμπτη συνεχή ημέρα σήμερα, η αγορά βουλιάζει, η πόλη πληρώνει το ότι εν έτει 2016 έχει απομείνει με ένα μόνο μέσο δημόσιας μεταφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνομαι στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, στον Πρόεδρο της δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, και ζητώ την άμεση παρέμβαση τους για την ενοικίαση τουριστικών λεωφορείων που θα χρησιμοποιηθούν για την μερική, έστω, αποκατάσταση των μεγάλων προβλημάτων που έχουν ανακύψει. Το συμφέρον των πολιτών επιβάλει την κινητοποίηση των τοπικών φορέων ώστε να δοθεί λύση, ακόμη και προσωρινή, σε μια πόλη που έχει εγκλωβιστεί και αναζητά διέξοδο. Η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo έδειξε το δρόμο.

Λύσεις υπάρχουν και προφανώς όχι σε δικανικούς περί επίταξης εργαζομένων».