Skip to main content

Εκστρατεία ενημέρωσης για τη φλεβική θρόμβωση στην Αριστοτέλους

Η Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσος αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου - Αφορά σε όλες τις ηλικίες, και στα δυο φύλα και συχνά υποδιαγνώσκεται

Εκστρατεία ενημέρωσης κοινού για τη φλεβική θρόμβωση, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, από τις 12.00 έως τις 16.00 μμ, διοργανώνει το Τμήμα Αιμόστασης-Θρόμβωσης της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θρόμβωσης (World Thrombosis Day).

Η Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσος, δηλαδή η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση και η Πνευμονική εμβολή, αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Αφορά σε όλες τις ηλικίες, και στα δυο φύλα και συχνά υποδιαγνώσκεται με αποτέλεσμα να καθυστερεί η αντιμετώπισή της με δυσμενείς και πολύ συχνά θανατηφόρες συνέπειες.

Αποτελεί μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την 1η αιτία μητρικής θνησιμότητας στον Δυτικό κόσμο, συχνότατη αιτία θανάτου σε νοσηλευόμενους ασθενείς και τη 2η συχνότερη αιτία θανάτου σε καρκινοπαθείς, η οποία μπορεί να αποτραπεί με την κατάλληλη ενημέρωση ιατρών, νοσηλευτών και ασθενών. Μία από τις αιτίες εμφάνισης μη προκλητής φλεβικής θρομβοεμβολικής νόσου είναι η θρομβοφιλία, η οποία συζητείται εντόνως στις ημέρες μας.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Θρόμβωσης παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, γίνεται στις περισσότερες χώρες, εκστρατεία ενημέρωσης κοινού ή/και ιατρών, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί ο πληθυσμός, αλλά και οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, στην αναγνώριση των συμπτωμάτων και στην ταχύτερη διάγνωση και αντιμετώπιση.

«Φέτος στο πλαίσιο της εκστρατείας την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους από τις 12.00 έως στις 16.00, Ιατροί, Νοσηλευτές, Μαθητές, Εθελοντές, αλλά και Ασθενείς με ατομικό ιστορικό θρόμβωσης θα βρισκόμαστε εκεί για να ενημερώσουμε, να συζητήσουμε, να απαντήσουμε σε ερωτήσεις και να μοιράσουμε  ενημερωτικό υλικό», επισημαίνεται στην ενημέρωση, η οποία καταλήγει:

«Ως Ελληνική Αιματολογική εταιρεία, αλλά και ατομικά ως ιατροί ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της Φλεβικής Θρόμβωσης, ζητούμε την βοήθεια και συμπαράσταση σας στην εκστρατεία ενημέρωσης κοινού, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο γνωστή η ημέρα και η ώρα της πράξης μας».

Διαβάστε ενημερωτικά σημείωμα της Εταιρείας, ΕΔΩ.