Skip to main content

Αρκουδάκι 2,5 μηνών «υιοθέτησε» ο Αρκτούρος

Ένα μικρό αρκουδάκι θα προσπαθήσουν να αναθρέψουν οι άνθρωποι του Αρκτούρου, στις εγκαταστάσεις του Κτηνιατρικού Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων, στον Αετό της Φλώρινας.

Ένα μικρό αρκουδάκι θα προσπαθήσουν να αναθρέψουν οι άνθρωποι του Αρκτούρου, στις εγκαταστάσεις του Κτηνιατρικού Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων, στον Αετό της Φλώρινας.

Ο μικρός John, όπως ονομάστηκε, είχε βρεθεί στις 14 Απριλίου, από εργάτες της μονάδας επεξεργασίας ξύλου, στην περιοχή του Άργους Ορεστικού, πολύ κοντά στον Αλιάκμονα. Ειδοποιήθηκε η ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Άγρια Ζωή του Αρκτούρου που έσπευσε στο σημείο και βρήκε το μικρό αρκουδάκι πολύ φοβισμένο αλλά υγιές ενώ ζύγιζε 8 κιλά, έκλαιγε συνέχεια και έτρωγε με δυσκολία. Δυστυχώς όμως, οι προσπάθειες για την ανεύρεση της μαμάς αρκούδας ήταν άκαρπες και ο μικρός John «υιοθετήθηκε» από τον Αρκτούρο. Το μόλις 2,5 μηνών αρκουδάκι συνεχίζει να είναι τρομαγμένο και νευρικό, όμως δέχεται τροφή και εντατική φροντίδα.

Η μικρός αρκούδος θα είναι ο πρώτος στην Ελλάδα για τον οποίο θα επιχειρηθεί επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον μετά από περίπου 8μηνη περίθαλψη, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα. Στην αρχή, η φροντίδα του θα γίνεται αποκλειστικά από 2 και μόνο φροντιστές με τους οποίους θα έρχεται σε επαφή ανά τρίωρο για να ταΐζεται. Θα αποφευχθεί κάθε είδους έκθεση σε άλλη ανθρώπινη παρουσία ώστε να μην αναγνωρίσει τον άνθρωπο ως φίλο αλλά ως διαφορετικό είδος. Μετά τους πρώτους δύο μήνες παραμονής του στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης, το αρκουδάκι θα μεταφερθεί στον Ειδικό Χώρο Επανένταξης που έχει δημιουργήσει ο Αρκτούρος, ένα περιφραγμένο φυσικό δάσος έκτασης 10 στρεμμάτων, όπου και θα παρακολουθείται με κάμερες.

Ο Αρκτούρος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχει ο μικρός John μια δεύτερη ευκαιρία στη φύση και να μην καταλήξει άλλη μια «αιχμάλωτη» αρκούδα.