Skip to main content

Αρκούδης: Συνιστούμε στον Άρη να τελειώσει την εκκαθάριση

Για την εκκαθάριση της ΠΑΕ Άρης και τους κινδύνους που υπάρχουν αν δεν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία μίλησε το μέλος της ΕΕΑ, Ηλίας Αρκούδης.

Το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Ηλίας Αρκούδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Yellow Radio» αναφέρθηκε στην εκκαθάριση της ΠΑΕ Άρης και τους κινδύνους που υπάρχουν αν δεν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για το αν έχει αλλάξει η νομολογία της Επιτροπής: «Έχει αλλάξει, ναι. Πριν από λίγο τελειώσαμε την συνεδρίαση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού και υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός που δεν αφορά τον Άρη, αλλά επειδή υπάρχει σωρεία ΠΑΕ και ΚΑΕ που πέφτουνε και χωρίς να τελειώσει η εκκαθάριση ανεβαίνουν στη Β εθνική χωρίς χρέη, ψάχνουμε να βρούμε ένα τρόπο να σταματήσει αυτή η ιστορία. Δεν σας κρύβω πως επειδή υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες και νομικά θέματα έχουμε επιφύλαξη και έχει αναλάβει ο κ. Παπαλάκης να δει λεπτομερειακά κάποια νομικά ζητήματα, αλλά σαν γενική γραμμή είναι πως αν δεν τελειώνει η εκκαθάριση να μην ξανά ανεβαίνει και να μην ξανά γίνεται ΠΑΕ η ομάδα».

Για το θέμα της Λάρισας και τα δυο ΑΦΜ: «Δεν είναι μόνο αυτό το θέμα. Είναι τα χρέη που παραγράφονται. Δεν υπάρχει καμιά πίεση προς τον καινούργιο επενδυτή. Αναφερόμαστε, λοιπόν, όταν η παλιά ΠΑΕ επανέρχεται άσπιλη και αμόλυντη με ένα άλλο πρόσωπο. Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για υγιής ΠΑΕ και θα το αναλύσουμε όπως πρέπει, αλλά σαν γενική κατεύθυνση είναι να σταματήσει αυτή η φάμπρικα».

Για τον νέο αθλητικό νόμο και τις ομάδες ασανσέρ: «Ο νέος νόμος έχει αυτή τη παράμετρο και θέλει να σταματήσει τις ομάδες ασανσέρ. Αλλά τι προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος θα το ξέρουμε όταν κατατεθεί στη Βουλή κατά το μήνα Απρίλιο».

Για τις ιδιαιτερότητες που δεχόταν η επιτροπή: «Ακόμα και τώρα δεν σημαίνει πως είναι κάθετο για όλους, σαν γενική κατεύθυνση θα είναι αυτή και κάποιες άλλες υποθέσεις θα τις δούμε. Όσο για τον Άρη θα συνιστούσαμε να τελειώσει η εκκαθάριση γιατί ξέρετε πως γίνονται οι πλειστηριασμοί και είναι κάτι που δυσκολεύει και το κράτος και κάποιους ανθρώπους, αλλά και την εκκαθάριση να τελειώσει. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να λήξει. Κάποια περίπτωση που είναι καθαρή θα την δούμε».

Για την τοποθέτηση της κ. Μαρούπα σε τηλεοπτική εμφάνιση της: «Σε σχέση με αυτό με τον κ. Κούγια είναι διαφορετική υπόθεση γιατί έχει γίνει ΠΑΕ και λέμε πως πρέπει να γίνει η εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ. Είναι άλλα και περισσότερα τα θέματα της Λάρισας».

Για τις διαφορετικές περιπτώσεις που θα λάβουν υπόψη: «Θα δούμε αυτές που δεν είναι σωστό να αδικήσουμε κάποιον. Ο τελικός λόγος ανήκει στην πολιτική ηγεσία και στην Βουλή των Ελλήνων, εμείς μόνο εφαρμόζουμε νόμο. Όποιος νόμος ψηφιστεί εμείς πρέπει να τον εφαρμόσουμε».