Skip to main content

Αρκουμανέας από Θεσσαλονίκη: Κρίσιμη η κατάσταση - Αναμένουμε αυξημένα κρούσματα

Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε έναν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθούν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη η οποία έχει μπει από σήμερα στο επίπεδο τέσσερα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο της πόλης, Κωσταντίνο Ζέρβα.

Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα, περισσότερα από 50 κρούσματα έχει καταγράψει ο ΕΟΔΥ από τα πρώτα 1.100 τεστ που έχει διενεργήσει. «Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε έναν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων», σημείωσε προσθέτοντας πως και στα λύματα έχει παρουσιάσει εκθετική αύξηση. «Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι κρίσιμη. Ακριβώς γι’ αυτό ανακοινώθηκαν κάποιες περιοχές από τον πρωθυπουργό οι οποίες θα είναι στο “κόκκινο”. Είναι και η Θεσσαλονίκη όπου μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις», διευκρίνισε ο κ. Αρκουμανέας.

Αναφορικά με τα μέτρα που θα παρθούν από τον ΕΟΔΥ, ο ίδιις σημείωσε πως θα εντατικοποιηθούν τα τεστ που θα γίνονται στα τρία ιατρεία του ΕΟΔΥ (Βίλα Πετρίδη, ΔΕΘ, και Παλιό Κτήριο Περιφέρειας) καθώς θα επεκταθεί το ωράριο.

Τη δύσκολη κατάσταση στην πόλη σκιαγραφεί και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας λέγοντας πως η Θεσσαλονίκη ήδη βρίσκεται στο κόκκινο και πως η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι επιβαρυμένη. «Η κατάσταση στην πόλη μας προφανώς δεν είναι καλή. Μέσα στην ημέρα περιμένουμε την εξειδίκευση των μέτρων από τον πρωθυπουργό, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον Σωτήρη Τσιόδρα για να δούμε τι θα ισχύσει για την Θεσσαλονίκη πέραν αυτών που ισχύουν για τις περιοχές που είναι στο κόκκινο». Ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά θα την αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί με όλες μας τις δυνάμεις.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του ότι η Θεσσαλονίκη θα έχει ανάγκη ένα σχέδιο Μάρσαλ, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι δεδομένου ότι η πόλη έχει χάσει την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, τη ΔΕΘ και πάει και για τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει μεγάλη οικονομική δυσκολία στην πόλη. «Ένας δήμαρχος πρέπει να σκέφτεται έκτος από τους υγειονομικούς παράγοντες, το πώς η πόλη θα ανακάμψει και οικονομικά», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως έχει ήδη ανακοινωθεί πως την πρώτη Κυριακή των προσφορών τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα παραμείνουν κλειστά.