Skip to main content

Αρμενία: Απόπειρα πραξικοπήματος καταγγέλλει ο πρωθυπουργός

Ο Πασινιάν κάλεσε τους οπαδούς του να διαδηλώσουν σήμερα στο Ερεβάν για να στηρίξουν τον ίδιο, ενώ θα απευθύνει διάγγελμα μέσω Facebook

Απόπειρα πραξικοπήματος κατήγγειλε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν στον απόηχο της πρόσφατης ήττας στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν ενώ απέπεμψε τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων Σάμβελ Ασατριγιάν, ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει την παραίτησή του.

Σύμφωνα με το ρωσικό  πρακτορείο Interfax, ο Πασινιάν κάλεσε τους οπαδούς του να διαδηλώσουν σήμερα στην πρωτεύουσα Ερεβάν προκειμένου να στηρίξουν τον ίδιο και την κυβέρνησή του, ενώ προτίθεται να απευθύνει διάγγελμα μέσω της πλατφόρμας του Facebook.

Δεν έχει γίνει σαφές αν ο στρατός προτίθεται να χρησιμοποιήσει βία για να υποστηρίξει την ανακοίνωση με την οποία ζητεί την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της κυβέρνησης βρισκόταν αντιμέτωπος εδώ και μήνες με προτροπές να εγκαταλείψει την εξουσία και μαζικές οργισμένες διαδηλώσεις εξαιτίας αυτής που οι επικριτές του θεωρούν καταστροφική διαχείριση της ένοπλης σύρραξης που μαινόταν επί έξι εβδομάδες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.