Skip to main content

Αρναούτογλου: Πυκνό χιόνι σε όλη τη Μακεδονία από αύριο- Στα λευκά η Θεσσαλονίκη

Βαρυχειμωνιά σε όλη την κεντρική και βόρεια Ελλάδα από αύριο και ολικός παγετός, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο - «Θέλει προσοχή η Θεσσαλονίκη»

Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις, αρχικά το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή, από τη Θεσσαλία μέχρι και τη Θράκη, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου καθώς και σε χαμηλότερα υψόμετρα στη Στερεά Ελλάδα, προβλέπει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, που κάνει λόγο για βαρυχειμωνιά σε όλη την κεντρική και βόρεια χώρα.

Αναφερόμενος στα φαινόμενα για αύριο Σάββατο, ο μετεωρολόγος τονίζει πως «η Θεσσαλονίκη θέλει προσοχή, όπως και η Κεντρική Μακεδονία, καθώς από το πρωί θα ξεκινήσουν κάποιες χιονοπτώσεις ασθενούς έως και μέτριας έντασης οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνονται ολοένα και πιο πυκνές. Αρχικά σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και στη συνέχεια στα υπόλοιπα ορεινά τμήματα, ενώ από τις βραδινές ώρες και μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής αναμένονται ακόμα πιο ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, καθώς και στη νότια Χαλκιδική, όπου μέχρι και το απόγευμα θα έχει χιονοπτώσεις κυρίως πάνω από τα 200 με 300 μέτρα.

Οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν με την ίδια ένταση και την πόλη της Θεσσαλονίκης, και το κέντρο της, επισημαίνει ο ίδιος.

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και παγεροί και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 0 έως 2 βαθμούς το Σάββατο, ενώ θα μειωθεί περαιτέρω από τις βραδινές ώρες και έπειτα για να πέσει σε αρνητικές τιμές.

Από το απόγευμα της Κυριακής τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται ολοένα και πιο νότια.

Τη Δευτέρα θα έχει ήλιο με... χαυλιόδοντες στη Βόρεια Ελλάδα, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο παγετός σε πολλές περιοχές θα είναι ολικός.

Δείτε το βίντεο: