Skip to main content

Αρναούτογλου: Πρώτες νιφάδες στη Θεσσαλονίκη - Το σενάριο για πυκνό χιόνι

Aπό το απόγευμα της Πέμπτης η κακοκαιρία θα φέρει χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας - Τα δύο σενάριο για το Σάββατο

Δύο σενάρια «παίζουν» όσον αφορά ενδεχόμενη χιονόπτωση τα προσεχή 24ωρα, την ώρα που η κακοκαιρία Λέανδρος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ, η ακριβής πρόβλεψη είναι, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δύσκολη.

Στο πρώτο σενάριο, το Σάββατο τα χιόνια αναμένεται να φτάσουν από το ύψος της Θεσσαλίας έως και τη Χαλκιδική, ενώ χιόνια θα πέσουν στην ορεινή και ημιορεινή Αττική.

Στο δεύτερο σενάριο πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όμως τα χιόνια δεν θα φτάσουν στην Αττική.

Σε ό,τι αφορά την αυριανή ημέρα (Πέμπτη), από το απόγευμα η κακοκαιρία θα φέρει χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οι πρώτες νιφάδες, όπως είπε ο ίδιος, αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται κυρίως στα προάστια της πόλης.