Skip to main content

Αρνείται δεύτερο «ντιμπέιτ» το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΓΙα υπεκφυγές έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, λαμβάνοντας την αρνητική απάντηση της Ιπποκράτους.
Σε δεύτερη τηλεμαχία των δύο υποψήφιων κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου, αίτημα το οποίο σε πρώτη φάση απέρριψε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού όπως τόνισαν στελέχη του «η συζήτηση έχει τελειώσει. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών».

Συγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος με δηλώσεις του κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε νέο διάλογο με τον πρωθυπουργό υπογραμμίζοντας:«Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως απέναντι στην ανάγκη πληρέστερης ενημέρωσης των πολιτών, θα επιστρατευτούν υπεκφυγές».

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης διευκρίνισε πως από τις δύο προηγούμενες τηλεοπτικές αναμετρήσεις «έχουν μείνει, αναπόφευκτα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα στους πολίτες», οι οποίοι, όπως τόνισε «θα επιθυμούσαν άλλον ένα δημόσιο διάλογο μεταξύ των δύο υποψηφίων Πρωθυπουργών».

Όσον αφορά την άρνηση του ΠΑΣΟΚ για δεύτερο ντιμπέιτ ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε τη γνώμη πως «τίποτα δεν είναι πιο σοβαρό και πιο κρίσιμο από την ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι θα είναι και οι μόνοι κερδισμένοι».


Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ
Αρνητική ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ δια στόματος του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε:«Συμφωνήσαμε για δύο ντιμπέιτ. Ένα των έξι αρχηγών και ένα των δύο και αυτά έγιναν. Οι πολίτες έκριναν. Ο κ. Καραμανλής δεν είναι ευχαριστημένος, έχει προβλήματα. Δεν μπορεί όμως να ζητά συνεχώς τρίτη ευκαιρία».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επίσης υπογράμμισε:«το 2007 το ΠΑΣΟΚ πρότεινε τετ α τετ των δύο αρχηγών και η ΝΔ δεν το δέχθηκε, το ίδιο έγινε και στις ευρωεκλογές, όμως επιτέλους το δέχθηκαν στις εκλογές αυτές».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι οι ομιλίες του «είναι επαναλαμβανόμενες και δείχνουν την αναξιοπιστία του καθώς αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της διακυβέρνησης τα τελευταία πεντέμισι χρόνια. Για τη ΝΔ πάντα φταίει κάποιος άλλος».

Το Δημόσιος χρέος
Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ανακρίβειες, αφού όπως τόνισε παρουσιάζει το δημόσιο χρέος που παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ 200 δισ. ευρώ, ενώ «το χρέος είτε το μετράει κανείς ως χρέος γενικής κυβέρνησης ήταν 160 δισ. ευρώ, είτε το μετράει ως χρέος κεντρικής κυβέρνησης ήταν 180 δισ. ευρώ, πάντως σίγουρα δεν ήταν 200 δισ. ευρώ».

Ακόμα, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις καταγγελίες για «όργιο προσλήψεων», υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση από τη ΝΔ».

 Καταλήγοντας διερωτήθηκε αν «τώρα ζούμε συμπυκνωμένο ότι ζήσαμε επί 5,5 χρόνια, έτσι θα περιόριζαν τη σπατάλη στο δημόσιο αν ξαναέβγαιναν κυβέρνηση;» κάνοντας λόγο για «πρακτικές που προσβάλλουν τους Έλληνες πολίτες».