Skip to main content

Αρνήσεις επί αρνήσεων για συμμετοχή στο νέο υπουργικό συμβούλιο

Έντονο παρασκήνιο και «πλούσιες» διεργασίες εξελίσσονται στο παρασκήνιο από αργά χθες το βράδυ, ως προς τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, που θα ανακοινώσει μέσα στη μέρα ο πρωθυπουργός.

Έντονο παρασκήνιο και «πλούσιες» διεργασίες εξελίσσονται στο παρασκήνιο από αργά χθες το βράδυ, ως προς τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, που θα ανακοινώσει μέσα στη μέρα ο πρωθυπουργός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά πρόσωπα, όπου έγιναν κρούσεις για να αναλάβουν υπουργικούς θώκους, ήταν κάτι παραπάνω από αρνητικά κι άλλοτε ευγενικά κι άλλοτε λιγότερο ευγενικά αρνήθηκαν στους εκπροσώπους του πρωθυπουργού την πρόταση.

Ο λόγος αφορά ακόμα και σε πρωτοκλασάτα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία, όλο το προηγούμενο διάστημα άσκησαν οξεία κριτική στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Όμως, λέγεται ότι την ίδια στάση ακολουθούν ακόμα και εν ενεργεία υπουργοί. Διαμήνυσαν δηλαδή στον πρωθυπουργό ότι δεν θα ήθελαν να συνεχίσουν να συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, είτε συνολικά, είτε στο υπουργείο όπου βρίσκονται σήμερα. Πρόκειται για μια εικόνα, η οποία μόνο ενθουσιασμό δεν προκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο ξαφνικά αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει πολύ μεγάλη απροθυμία για την επόμενη μέρα της κυβέρνησης. Γι αυτό και η τελική εικόνα του νέου υπουργικού συμβουλίου αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όσο περνάει η ώρα.