Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
x

ΚΙΛΚΙΣ: ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 100 ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΠ ΝΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πήραν χθες συνολικά 360 δείγματα από μετανάστες και εργαζόμενους προκειμένου να διερευνήσουν αν υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού.

Αρνητικά σε κορωνοϊό βρέθηκαν τα πρώτα 100 δείγματα που εξετάστηκαν από το καμπ φιλοξενίας Νέας Καβάλας με τους 1500 περίπου πρόσφυγες, μετά την κρίση που ξέσπασε σ’ αυτό εξ αιτίας του θετικού δείγματος που βρέθηκε σε νεαρή πρόσφυγα από τη Συρία, που γέννησε στο νοσοκομείο Κιλκίς.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα «eidisis», το θετικό δείγμα βρέθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης και οδήγησε άμεσα σε κλείσιμο του καμπ για 14 ημέρες από το πρωί της Πέμπτης.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης έκλεισε -παρά την αντίθεση του υπουργείου Παιδείας- και τα 4 δημοτικά, το Γυμνάσιο και το Λύκειο όπου φοιτούσαν και προσφυγόπουλα, για την Πέμπτη και την Παρασκευή, προχωρώντας σε εκτεταμένες απολυμάνσεις στα σχολεία και σε κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους του Πολυκάστρου και της Νέας Καβάλας που σύχναζαν πρόσφυγες – μετανάστες από το καμπ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης κλιμάκια του ΕΟΔΥ πήραν συνολικά 360 δείγματα από μετανάστες και εργαζόμενους στο καμπ προκειμένου να διερευνήσουν αν υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης πάρθηκαν τα δύο πρώτα κρίσιμα δείγματα από το νεογέννητο της γυναίκας που βρέθηκε θετική στον ιό και της φίλης της από το καμπ της Νέας Καβάλας που τη συνόδευε στο νοσοκομείο του Κιλκίς, τα οποία βρέθηκαν αρνητικά σε κορωνοϊό.

Πριν από λίγο ενημερώθηκε το νοσοκομείο Κιλκίς από το κέντρο αναφοράς πως τα πρώτα 100 δείγματα που εξετάστηκαν βρέθηκαν αρνητικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ