Skip to main content

Αρνητική γνώμη των ελεγκτών στις οικονομικές καταστάσεις της ΕΒΖ

Για πρώτη φορά εκφράστηκε αρνητική γνώμη από τους ορκωτούς ελεγκτές της εταιρείας – Η γνωμοδότηση αφορά τη χρήση 1/7/2017 – 30/6/2018

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, η οποία στριμωγμένη από τις εξελίξεις καταφεύγει, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106β της Προπτωχευτικης Διαδικασίας Εξυγίανσης, η σημερινή εξέλιξη στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, έρχεται να την ταράξει περαιτέρω.

Ο λόγος; Η αρνητική γνώμη που εξέφρασαν οι ορκωτοί λογιστές της ζαχαροβιομηχανίας για τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 1/7/2017 – 30/6/2018. Πρόκειται για μία εξέλιξη που συμβαίνει για πρώτη φορά καθώς για τις δύο προηγούμενες οικονομικές χρήσεις, οι ορκωτοί λογιστές εξέφρασαν αδυναμίας έκφρασης γνώμης.

Η αδυναμία έκφρασης γνώμης αιτιολογείται λόγω της μη παρουσίασης του ενεργητικού σε ρευστοποιήσιμες αξίες.          

Αξίζει να σημειωθεί πως στην τακτική γενική συνέλευση, που είχε απαρτία 82,3%, τονίστηκε πως η απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου από κάθε ευθύνη για την περίοδο 2017-2018  αφορά τις οικονομικές καταστάσεις και όχι πράξεις με δόλο.

Η βορειοελλαδική επιχείρηση βρίσκεται σε δραματική οικονομική κατάσταση γεγονός που αποτυπώνεται στις υποχρεώσεις της που ξεπερνούν τα 230 εκατ. ευρώ προς στην Τράπεζα Πειραιώς, σε προμηθευτές, στη ΔΕΠΑ, σε αγρότες και προσωπικό, ενώ έχει υποθηκευμένη την ακίνητη περιουσία της.