Skip to main content

Αρνητική πρόταση εισαγγελέα για αποφυλάκιση Λεμούσια λόγω αναπηρίας

Η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών ζητεί να απορριφθεί το αίτημα για αποφυλάκυση του πρώην γγ του δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω αναπηρίας.

Να απορριφθεί το αίτημα για την αποφυλάκιση του Μιχάλη Λεμούσια προτείνει η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Σπυριδούλα Σταυράτη. Ο πρώην γ.γραμματέας του δήμου, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, ζήτησε την υφ' όρων απόλυση του, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, ακολουθώντας τον δρόμο του συγκατηγορουμένου του πρώην δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Στην πρόταση της προς το Συμβούλιο Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης η εισαγγελέας ζητεί την απόρριψη του αιτήματος κρίνοντας ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει μόνιμη αναπηρία, παρά το γεγονός ότι  έχει υποβληθεί σε εγχείρηση αγγειοπλαστικής για την αντιμετώπιση στεφανιαίας νόσου. Το επόμενο χρονικό διάστημα, το δικαστικό συμβούλιο θα λάβει την τελική απόφαση, εξετάζοντας τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις της αποφυλάκισης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου αποφυλακίζονται υπό προϋποθέσεις όσοι έχουν αναπηρία πάνω από 67% και πάσχουν από σοβαρές νόσους ή αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Ο Μ. Λεμούσιας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση του δήμου Θεσσαλονίκης, διαθέτει σχετική πιστοποίηση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Το περασμένο καλοκαίρι, με βάση τους ευνοϊκούς όρους του νέου νόμου, αποφυλακίστηκε ως ανάπηρος ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος που έχει καταδικαστεί για την υπόθεση της υπεξαίρεσης.Ο πρώην δήμαρχος επίσης επικαλέστηκε θέματα υγείας καθώς έχει υποβληθεί σε εγχειρήσεις αγγειοπλαστικής για την αντιμετώπιση στεφανιαίας νόσου, ενώ το αίτημα του έγινε δεκτό από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.