Skip to main content

Επενδυτή για τη δημιουργία μπιστρό αναζητά το Γαλλικό Ινστιτούτο

Στόχος είναι το γαλλικό μπιστρό να προάγει στοιχεία του γαστριμαργικού πολιτισμού της Γαλλίας. Μέχρι τις 5 Μαρτίου η κατάθεση προσφορών.

Στον αέρα βρίσκεται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία γαλλικού μπιστρό με μακροχρόνια μίσθωση σε χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Λεωφόρο Στρατού.

Το γαλλικό μπιστρό θα δημιουργηθεί σε εσωτερικό χώρο επιφάνειας 170 τμ, ενώ διατίθεται και ταράτσα 80 τμ.


Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria, η συγκεριμένη κίνηση του Ινστιτούτου έρχεται μετά την ανακαίνιση της πρόσοψης του κτηρίου που στεγάζεται η γαλλική διπλωματική αποστολή, ενώ στόχος είναι το γαλλικό μπιστρό που θα λειτουργήσει να προάγει στοιχεία του γαστριμαργικού πολιτισμού της Γαλλίας.

Ενδεικτικό των προθέσεων της διοίκησης του Ινστιτούτου είναι πως θα εξεταστούν μόνο σοβαρές προτάσεις, αφού ο επενδυτής που θα λάβει το πράσινο φως από τον Γάλλο πρόξενο και ομάδα συμβούλων θα αναλάβει την ολική ανακαίνιση του χώρου για να θυμίζει στον επισκέπτη ένα τυπικό μπιστρό του Παρισιού.

Εκεί οι Θεσσαλονικείς θα μπορούν να πιουν τον καφέ τους με κρουασάν και άλλες γαλλικές λιχουδιές το πρωί, ενώ το μεσημέρι θα δίνεται η δυνατότητα για ένα ελαφρύ σνακ με γαλλικές σπεσιαλιτέ και γαλλικά κρασιά. Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο λειτουργίας του μπιστρό και το βράδυ για ποτό..

Οι προσφορές μπορούν να κατατίθενται από σήμερα έως τις 5 Μαρτίου είτε στο mail directeur@ift.gr ή καλώντας στο 2310244030. Οι επικρατέστεροι ενδιαφερόμενοι θα συζητήσουν τις προτάσεις τους απευθείας με τον Γάλλο πρόξενο, ενώ θα αποφασιστεί στη συνέχεια ο τρόπος με τον οποίο θα επιλεγεί ο τελικός επενδυτής.