Skip to main content

Άρον άρον η αποχώρηση του Ερντογάν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο Τούρκος πρόεδρος έφυγε σκυθρωπός και βιαστικός, ενώ στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν μόνο ο Σαρλ Μισέλ και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ούτε για τις καθιερωμένες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους δεν σταμάτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενδεικτικό της νευρικότητάς του.

Ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, έφυγε σκυθρωπός και βιαστικός, ενώ στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν μόνο ο Σαρλ Μισέλ και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στην ερώτηση σχετικά με το εάν ο Ερντογάν δεσμεύτηκε να σταματήσει τις ροές προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία προς την Ευρώπη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αρκέστηκε να δηλώσει πως η ευρωπαϊκή πλευρά επέμεινε πως πρέπει να το κάνει.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε πως «μιλήσαμε ανοικτά για θέματα στα οποία διαφωνούμε» και επανάλαβε την ανάγκη για σεβασμό των ευρωπαϊκών συνόρων, αλλά και του δικαιώματος στην αναζήτηση ασύλου.