Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
x

ΑΡΠΑΓΗ 10ΧΡΟΝΗΣ:ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ 33ΧΡΟΝΗΣ

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια η πλευρά της κατηγορούμενης ζήτησε να αποζημιώσει οικονομικά την οικογένεια της 10χρονης που απήχθη.

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας της 10χρονης που έπεσε θύμα απαγωγής έξω από το σχολείο της στην Τούμπα Θεσσαλονίκης αποκάλυψε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι η πλευρά της 33χρονης κατηγορουμένης τον πλησίασε για εξωδικαστικό συμβιβασμό, προσφέροντας χρήματα στην οικογένεια του κοριτσιού.

«Μου τηλεφώνησε ο συνήγορος υπερασπίσεως της κατηγορουμένης και μου είπε ότι είναι έτοιμοι να αποζημιώσουν οικονομικά την οικογένεια και ότι θα ήθελε να συναντηθούμε και μάλιστα αυτό το σαββατοκύριακο. Μου έστειλε μήνυμα, μάλιστα, να συναντηθούμε στη Βουλιαγμένη που είναι η κατοικία μου κι εγώ του έστειλα μήνυμα ότι σε αυτή την υπόθεση δεν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού. Η υπόθεση δεν είναι μόνο της οικογένειας της 10χρονης, αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και μάλιστα είπα ότι αν η οικογένεια της δεχτεί να κάνει τελικά συμβιβασμό, εγώ δεν μπορώ να είμαι συνήγορος πολιτικής αγωγής», είπε ο κ. Κούγιας.

«Αυτή η εξέλιξη ενισχύει απόλυτα τις ανησυχίες μας ότι δεν ήταν μόνη της, φωνάζουν συνεχώς ότι είναι μόνη της, σαν να θέλουν κάποιοι να το ακούσουν αυτό, σαν να επιτελούν ένα έργο. Σαν να υπάρχει εργολαβία μεταξύ αυτών και κάποιων άλλων. Aν ο τύπος, τα μέσα δεν είχαν αναδείξει με τη δημοσιοποίηση της κοπελίτσας αυτό το θέμα, ίσως η μικρή να είχε την τύχη της Μαντλίν που την ψάχνουν ακόμα οι γονείς της», συμπλήρωσε.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, Ανθούλα Ανάσογλου, δεν ενδιαφέρεται η οικογένεια να καλυφθεί η υπόθεση με χρήματα, εξέφρασε υποψίες για το πώς και το πού έχει βρει η κατηγορούμενη τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό και αναφέρθηκε και στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον της 33χρονης.

«Μας ενδιαφέρει η δικαιοσύνη, μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια και να βρεθεί τι υπάρχει πίσω από αυτή την υπόθεση… Βλέποντας το ποσό που έχει στη διάθεσή της και τις προσπάθειές της να αποζημιώσει την οικογένεια, έχω υποψίες για το τί μπορεί να κρύβεται πίσω από την υπόθεση», τόνισε η κ. Ανάσογλου.

Μάλιστα, η κ. Ανάσογλου αναφέρθηκε και στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου που θα ζητήσει η οικογένεια της 10χρονης, λόγω της χορήγησης ηρεμιστικών, κάτι που σύμφωνα με τη δικηγόρο, συνίσταται σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Στο παιδί χορηγήθηκαν ηρεμιστικά, χωρίς να υπάρχει συνταγογράφηση και δεν ξέρουμε τι αποτελέσματα μπορεί να έχει… Η διεύρυνση του κατηγορητηρίου έγκειται στην απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, καθώς η κατηγορούμενη χορήγησε ηρεμιστικά στο παιδί, χωρίς να ξέρει τι αποτέλεσμα θα έχει αυτό στην υγεία του, αγνοώντας την πιθανότητα του θανάτου», ανέφερε η κ. Ανάσογλου.

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο δικηγόρος της 33χρονης

Στη διάψευση ότι έγινε συζήτηση για οικονομική αποζημίωση από πλευράς της 33χρονης προχώρησε ο δικηγόρος της Βασίλειος Νουλέζας.

Με ανάρτησή του στα social media, αναφέρει χαρακτηριστικά πως η εντολέας του έχει δηλώσει δημόσια ότι είναι μετανιωμένη, έχει μεταμεληθεί ειλικρινά για την πράξη της και ότι έχει πρόθεση μάλιστα θέλοντας να άρει τις συνέπειες των πράξεών της να αποκαταστήσει όσο είναι εφικτό την προκληθείσα ζημία.

«Να βοηθήσει την ανήλικη Μαρκέλλα να φοιτήσει στο σχολείο με καλές συνθήκες όσον το επιτρέπουν οι δυνάμεις της χωρίς να επιδιώκει να εξαγοράσει την συνείδηση της οικογένειας. Δεν εξειδικεύσαμε, δεν έγινε κατηγορηματικά καμία απολύτως συζήτηση για οικονομική αποζημίωση με τον Δικηγόρο της κ. Κούγια», αναφέρει ο κ. Νουλέζας

Όπως λέει μάλιστα επρόκειτο «απλώς μια προκαταρκτική φιλική κουβέντα με αφορμή την απρόκλητη επίθεση που απροσδόκητα εξαπέλυσε εναντίον μου ο κ. Κούγιας μιλώντας για επαγγελματική αξιοπρέπεια στην κ. Ρίτσα Μπιζόγλη στο δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 την προηγούμενη Παρασκευή από το οποίο αποχώρησα μάλιστα οργισμένος θεωρώντας αντιδεοντολογική την ενέργεια του».

«Με αφορμή λοιπόν αυτό το προηγούμενο Σάββατο επικοινώνησα μαζι του λέγοντας μου συγκεκριμένα ότι τοποθετήθηκε στην εκπομπή Πρωινοι Τύποι στον ΑΝΤ1 και ότι επανόρθωσε. Συμφωνήσαμε μάλιστα ότι θα επικοινωνούσαμε εκ νέου την Κυριακή 11.00πμ ώστε να τον συναντήσω πλην όμως λόγω αυξημένων υποχρεώσεων μου και υπαναχώρησης απροθυμίας μου του ανακοίνωσα με γραπτό μήνυμα έγκαιρα ότι αδυνατώ χωρίς να τηλεφωνήσω όπως μου είχε ζητήσει ο ίδιος και ότι θα συμβεί εν ευθέτω χρόνω το απόγευμα στις 18.00 της ίδιας ημέρας. Όμως δεν επικοινώνησα διότι δεν επιθυμούσα συνάντηση,  ούτε κόμιζα πρόταση συμβιβασμού ορισμένη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της 33χρονης.

Μάλιστα ο συνήγορος της κατηγορούμενης παραθέτει αυτούσιο το γραπτό μήνυμα του «ώστε να αποδειχθεί ότι ο ΚΟΥΓΙΑΣ που αναπάντεχα και ανήθικα μιλά για δήθεν απόπειρα χρηματισμού. Ψεύδεται παρερμηνεύοντας την καλοπροαίρετη φιλική πρωτοβουλία μου», λέει ο κ. Νουλέζας.

«Καλημέρα Αλέξη!

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων μου δύναμαι να επικοινωνήσουμε και ενδεχομένως να συναντηθούμε απογ. ώρες μετά τις 18.00μμ οπουδήποτε.

Ελπίζω έχω την πλήρη κατανόηση σου.

Καλή Κυριακή

Β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ

Δικηγόρος»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ