Skip to main content

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Αλληλοκατηγορούνται οι γονείς - Τα νέα δεδομένα

Το θρίλερ γίνεται ακόμη πιο έντονο καθώς οι γονείς -που έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν- αλληλοκατηγορούνται για την αρπαγή του παιδιού.

Εντείνεται η αγωνία για την τύχη του 6χρονου, Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, που εξαφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης από το σπίτι του στην Κηφισιά.

Το θρίλερ γίνεται ακόμη πιο έντονο καθώς οι γονείς -που έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν- αλληλοκατηγορούνται για την αρπαγή του παιδιού.

Το Amber Alert για την εξαφάνιση του 6χρονου σήμανε τα ξημερώματα της Τετάρτης 25 Μαΐου, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αρπαγή του 6χρονου από άγνωστο άνδρα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Amber Alert, ο Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, ηλικίας 6 ετών, εξαφανίστηκε τις βραδινές ώρες της 24ης Μαΐου 2022 από την Κηφισιά. Πρόκειται για ένα αγόρι με κόκκινα μαλλιά, φακίδες, καστανά μάτια, ύψος 1.10 και βάρος 15 κιλά.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε παντελόνι φόρμας, άσπρη κοντομάνικη μπλούζα και γκρι κάλτσες.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού», μάλιστα, καλεί όποιον έχει κάποια πληροφορία να επικοινωνήσει τηλεφωνικά είτε με τον οργανισμό είτε με την «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», να απευθυνθεί σε κάποιο Αστυνομικό Τμήμα ή να ενημερώσει μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp, όπου υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Πώς εξαφανίστηκε ο 6χρονος από το σπίτι του στην Κηφισιά

Σε δηλώσεις του στο Open, ο δικηγόρος της οικογένειας της μητέρας του 6χρονου αγοριού, Χρήστος Οικονομάκης, περιέγραψε όσα συνέβησαν λίγο μετά τις 20:30 της Τρίτης.

Όπως εξήγησε, άγνωστος άνδρας που φορούσε κουκούλα εμφανίστηκε στο σπίτι του παιδιού στην Κηφισιά και το άρπαξε. Το παιδί φαίνεται να ήταν στο σπίτι με τη γιαγιά του, όταν άκουσε θόρυβο στην πόρτα και, νομίζοντας πως είναι η μαμά του, άνοιξε. Τότε, σύμφωνα με τον κ. Οικονομάκη, ο άνδρας πήρε το Ράινερ Τζέισον και απομακρύνθηκαν.

Πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida.gr, πάντως, αναφέρουν ότι στην υπόθεση ενεπλάκησαν δύο άνδρες, ενώ το όχημα που χρησιμοποιήθηκε, ένα λευκό βαν, ήταν νοικιασμένο και επεστράφη χθες το βράδυ, μετά το περιστατικό.

Η ανησυχία της οικογένειας, ωστόσο, φαίνεται πως είναι ότι όποιος άρπαξε το παιδί ενδέχεται να θέλει να το βγάλει στο εξωτερικό, γι' αυτό και έχουν ειδοποιηθεί και οι συνοριακές αρχές.

Η κόντρα των γονιών για το πού πρέπει να μείνει το παιδί

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, ανάμεσα στους δύο γονείς υπήρξε έντονη διαμάχη σχετικά με το πού πρέπει να μείνει το παιδί. Και αυτό γιατί ο πατέρας έχει νορβηγική υπηκοότητα και είναι μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας. Όταν, λοιπόν, το ζευγάρι χώρισε, η μητέρα πήρε τον 6χρονο από τη Νορβηγία και ήρθαν στην Ελλάδα.

Έκτοτε, ο πατέρας είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για τα μεταξύ τους δικαστικά θέματα για την επιμέλεια του παιδιού, σύμφωνα με τον κ. Οικονομάκη. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει έντονη ανησυχία ότι ο πατέρας είναι εκείνος που πραγματοποίησε την αρπαγή, έχοντας μαζί του ακόμα ένα άτομο -πιθανότατα τον άνδρα της αδελφής του.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι στη δικαστική διαμάχη που έχει λάβει χώρα μέχρι σήμερα (εκτός και εντός Ελλάδος) έχει κερδίσει ο πατέρας.

Ειδικότερα, οι αποφάσεις που εκδόθηκαν αρχικά αναφέρουν ότι το παιδί κρατείται παράνομα στην Ελλάδα από τη μητέρα του, καθώς η επιμέλεια είχε δοθεί στον πατέρα από τα νορβηγικά δικαστήρια.

Πάντως, με νεότερες δηλώσεις του στην εκπομπή «Live News», ο δικηγόρος της μητέρας, Χάρης Οικονομάκης, υποστήριξε ότι πριν από δύο εβδομάδες εκδόθηκε διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για τη μήνυση που είχε καταθέσει ο πατέρας εναντίον της μητέρας, σύμφωνα με την οποία η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, καθώς κρίθηκε ότι δεν υπάρχουν παράνομες πράξεις της μητέρας.

Πατέρας 6χρονου: Δεν γυρίζω πίσω χωρίς τον γιο μου

Στην ίδια εκπομπή δημοσιεύθηκαν και πλάνα με τον πατέρα του 6χρονου να μιλά σε μέσα της Νορβηγίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου υποστήριζε πως ο γιος του απήχθη στην Ελλάδα από τη μητέρα του και πως θα παρέμενε στη χώρα μέχρι να τον πάρει πίσω.

«Δεν πάω πίσω χωρίς τον γιο μου. Στην πραγματικότητα, θα ήταν σχεδόν αδύνατον να χάσω αυτή την υπόθεση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είμαι Νορβηγός και όχι Έλληνας. Και δεν είμαι μητέρα. Έχω αποδείξεις για ψέματα και έχω αποδείξεις ότι έζησε μαζί μου. Έχω αποδείξεις για σχεδόν τα πάντα. Έχω γραπτή απόδειξη για όλα», ανέφερε ο πατέρας.