Skip to main content

Υπόθεση Novartis: Άρση ασυλίας για Λοβέρδο ζητούν οι εισαγγελείς

Οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς μετά από πολύμηνη έρευνα ζητούν την άρση ασυλίας για τον πρώην υπουργό προκειμένου να τον καλέσουν σε εξηγήσεις.

Νέο και σημαντικό επεισόδιο στην πολύκροτη υπόθεση Novartis αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς στη Βουλή φτάνει το συγκεκριμένο σκέλος της δικογραφίας.

Οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς μετά από πολύμηνη έρευνα ζητούν την άρση ασυλίας για τον πρώην υπουργό προκειμένου να τον καλέσουν σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Στο αρχείο πηγαίνει η υπόθεση το σκέλος της υποθεσης για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο με την επιφύλαξη ότι μπορεί να υπάρξουν στοιχεία στο μελλον. Ταυτόχρονα, η έρευνα συνεχίζεται για πέντε πολιτικά πρόσωπα. Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφοριες, τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποσταλούν  κλήσεις και σε περισσότερα από 20 μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών και στελέχη διαφημιστικής εταιρίας, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν ως ύποπτοι για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος κατά περίσταση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αντέδρασε με οργισμένη δήλωση για το συγκεκριμένη δημοσιοποίηση της άρσης ασυλίας