Skip to main content

Άρση ασυλίας Πολάκη - Στην τακτική Δικαιοσύνη για Στουρνάρα και Πούλη

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής μετά από φανερή ονομαστική ψηφοφορία, απορρίπτοντας το αίτημά του να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Ειδικότερα για την υπόθεση της μήνυσης του Γιάννη Στουρνάρα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν: Υπέρ της άρσης: 163 Κατά της άρσης: 13

Για την υπόθεση της μήνυσης του Σταμάτη Πουλή το αποτέλεσμα ήταν: Υπέρ της άρσης: 162 Κατά της άρσης: 13 Παρόν: 1

Η άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη σχετίζεται με δύο δικογραφίες που διαβίβασαν οι εισαγγελικές αρχές και αφορούν: η μία, την υπόθεση καταγραφής της συνομιλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, και η δεύτερη, την υπόθεση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά τη μήνυση του προέδρου των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Κατά την ομιλία του ο Παύλος Πολάκης μίλησε ξανά για πολιτική δίωξη και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως τον εκδικείται γιατί αποκάλυψε τα σκάνδαλα, όπως είπε, στο ΚΕΕΛΟΠΝΟ.

«Δεν υπάρχει ούτε μωρό στη χώρα να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η σημερινή συζήτηση συνιστά μια ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου» είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε δε ότι επειδή είναι πολιτικό πρόσωπο θα έπρεπε το αίτημα για άρση ασυλίας να στηρίζεται στο άρθρο 86 και όχι στο άρθρο 62. 

Όσον αφορά στην κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης τόνισε πως ο άνθρωπος που τον μήνυσε «έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για πολλές υποθέσεις, όπως για παράνομους διορισμούς του κ. Γεωργιάδη». 

Στη διαδικασία της ψηφοφορίας δεν μετείχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πολλοί από τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε μετά την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλου.