Skip to main content

Άρση ασυλίας δύο βουλευτών

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Θ. Ρομπόπουλο και της ΝΔ Κ. Καραγκούνη αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής μετά από αίτημα των ίδιων, ώστε να διαλευκανθούν πλήρως υποθέσεις τους από τη Δικαι
Την άρση της ασυλίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Θ. Ρομπόπουλο και της ΝΔ Κ. Καραγκούνη αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής μετά από αίτημα των ίδιων, ώστε να διαλευκανθούν πλήρως οι υποθέσεις τους από τη Δικαιοσύνη.

Η άρση ασυλίας του κ. Ρομπόπουλου εγκρίθηκε με 173 ψήφους υπέρ, 48 κατά και έξι «παρών». Η ποινική δίωξη εναντίον του βουλευτή αφορούσε ανάρτηση διαφημιστικής πινακίδας της εταιρείας του κατά την προεκλογική περίοδο, σε σημείο που απαγορευόταν.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Καραγκούνη, που κατηγορείται για πρόκληση τροχαίου, ψήφισαν 199 βουλευτές, 25 καταψήφισαν και τρεις δήλωσαν «παρών».

Παράλληλα, απορρίφθηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Γρηγόρη Αποστολάκου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αργύρη Λαφαζάνη.

Κατά της άρσης ασυλίας του κ. Αποστολάκου, το αδίκημα του οποίου αφορούσε απειλή και εξύβριση, ψήφισαν 217 βουλευτές, πέντε ψήφισαν κατά και πέντε δήλωσαν «παρών».

Με 215 ψήφους κατά απορρίφθηκε η άρση ασυλίας για δύο υποθέσεις, που αφορούσαν συκοφαντική δυσφήμηση εκ μέρους του κ. Λαφαζάνη. Πέντε ψήφισαν υπέρ και επτά δήλωσαν «παρών».

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Σώματος, Φίλιππος Πετσάλνικος, προανήγγειλε αλλαγή του κανονισμού της Βουλής.

Σύμφωνα με την πρόταση που θα εισηγηθεί, θα διερευνάται αν η διώξη του βουλευτή συνδέεται με την πολιτική του δράση και σε αντίθετη περίπτωση η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θα εισηγείται την άρση της βουλευτικής ασυλίας.