Skip to main content

Άρση μέτρων: Επιτρέπονται μόνο τα οδικά ταξίδια στην Εύβοια

Η Εύβοια που είναι και το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας, συνδέεται με τη γειτονική Βοιωτία με τη γέφυρα της Χαλκίδας.

Την ερχόμενη Δευτέρα αίρεται άλλη μια δέσμη μέτρων που είχε παρθεί για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, καθώς θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι τώρα.

Από τις 18 του Μαΐου απελευθερώνονται και οι οδικές μετακινήσεις στην Εύβοια. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας, συνδέεται με τη γειτονική Βοιωτία με τη γέφυρα της Χαλκίδας.

Μάλιστα, έγινε και διευκρίνηση από το αρμόδιο υπουργείο, καθώς είχε δημιουργηθεί σύγχυση. «Από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διευκρινίζεται ότι για την Εύβοια από Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 οι οδικές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες, ενώ για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις ισχύει ό,τι και για τα υπόλοιπα νησιά».

Η αναπληρωτής κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είπε, στον ραδιοσταθμό του ΣΚΑΪ, ότι την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα ακριβή πρωτόκολλα τα οποία επεξεργάζεται η υγειονομική επιτροπή για τις εσωτερικές μεταφορές, ενόψει και του ανοίγματος των μετακινήσεων για την ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη στις 18 Μαΐου. Η ίδια τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε πιθανότατα να πούμε περισσότερα για το σχέδιο της κυβέρνησης για τον Τουρισμό.

Ως εκ τούτου, μαζί με την Κρήτη και η Εύβοια δεν συμπεριλαμβάνεται στο εμπάργκο που ισχύει την υπόλοιπη νησιωτική χώρα, το οποίο αναμένεται να αρθεί στις 25 του τρέχοντος.