Skip to main content

Άρση μέτρων: Έτσι θα επαναλειτουργήσουν τα κέντρα περιποίησης νυχιών

Η λειτουργία των εν λόγω καταστημάτων θα γίνει με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, όπως ισχύει και με τα κομμωτήρια.

Τα καταστήματα περιποίησης νυχιών θα είναι οι επόμενες επιχειρήσεις που θα ανεβάσουν ρολά από αύριο με απόφαση της κυβέρνησης.

Η λειτουργία των εν λόγω καταστημάτων θα γίνει με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, όπως ισχύει και με τα κομμωτήρια.

Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

Ακόμα οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Η απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας θα είναι τα δύο μέτρα, ενώ είναι υποχρεωτικη΄η ανάπτυξη  διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.

Υποχρεωτική θα είναι βέβαια η χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση γαντιών μιας χρήσης από το προσωπικό εργασίας.

Το ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) θα είναι από τις 7 π.μ. έως  9 μ.μ. , ενώ προβλέπεται και προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές, 20 και 27 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το παραπάνω ωράριο.

Όσον αφορά τον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων, ανά 100 τ.μ., ενώ ανά 15 τ.μ. επιπλέον θα επιτρέπεται ένα ακόμα άτομο.