Skip to main content

Άρση μέτρων: Νέα στοιχεία για το πότε ανοίγουν χερσαία-θαλάσσια σύνορα

Όσοι επισκέπτονται την Ελλάδα θα χρειάζεται να υποβληθούν μόνο στους απαραίτητους δειγματοληπτικούς ελέγχους από τις 15 Ιουλίου. Δείτε τα νέα στοιχεία

Νέα στοιχεία σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας μας, προκειμένου να υποδεχτούμε τους ξένους τουρίστες, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, χωρίς το μέτρο της καραντίνας ανοίγουν όλα τα χερσαία σύνορα της χώρας από τις 15 Ιουνίου. Όσοι επισκέπτονται την Ελλάδα θα χρειάζεται να υποβληθούν μόνο στους απαραίτητους δειγματοληπτικούς ελέγχους. Επιπλέον, χωρίς καραντίνα ανοίγουν και τα θαλάσσια σύνορα την 1η Ιουλίου.

Σχετικά με τα αεροδρόμια, οι ταξιδιώτες θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε αυτούς που ταξιδεύουν από «πράσινα» και «κόκκινα» αεροδρόμια, βάσει του καταλόγου που έχει εκδώσει ο ευρωπαϊκός οργανισμός για την ασφάλεια των αεροδρομίων.

Οι ταξιδιώτες από τα «πράσινα αεροδρόμια» θα υποβάλλονται μόνο σε δειγματοληπτικούς ελέγχους και η καραντίνα θα ισχύει μόνο για τους ταξιδιώτες των «κόκκινων αεροδρομίων».