Skip to main content

Άρση της ασυλίας του Πολάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

Ο εκδότης των Παραπολιτικών είχε καταθέσει μήνυση και αγωγή σε βάρος του πρώην υπουργού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη.

Την άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη έπειτα από μήνυση του εκδότη της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Γιάννη Κουρτάκη εισηγείται η επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισαν ΝΔ και Ελληνική Λύση, κατά ο ΣΥΡΙΖΑ και το Μέρα25 και παρών το ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Πολάκης επιχείρησε να συνδέσει τον εκδότη των Παραπολιτικών με τις εκλογές και τη δίκη του υποψηφιότητα στα Χανιά, αναφέροντας εν ολίγοις ότι ο κ. Κουρτάκης χρημάτισε κάποιους και διέδωσε ψευδείς ειδήσεις προκειμένου να αποτραπεί η επανεκλογή του στη Βουλή.

Η συκοφαντική αναφορά του Χανιώτη βουλευτή, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του εκδότη των Παραπολιτικών. Έτσι, σήμερα η Βουλή θα αποφασίσει αν θα άρει την ασυλία του κ. Πολάκη, ανοίγοντας τον δρόμο της τακτικής Δικαιοσύνης για τον πρώην υπουργό.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει το parapolitika.gr, αναμένεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον η στάση που θα επιλέξει να κρατήσει σήμερα ο Παύλος Πολάκης. Αν δηλαδή θα ζητήσει να αρθεί η ασυλία του, πηγαίνοντας από μόνος του στα δικαστήρια για να αποδείξει την ορθότητα των ισχυρισμών του.

Για την ιστορία και μόνο αξιζει να αναφερθεί ότι ο Γιαννης Κουρτάκης προχώρησε και σε νέα μήνυση και αγωγή, με αφορμή σειρά από αναρτήσεις του κ. Πολάκη, και οι οποίες στοχοποιήσουν τον εκδότη των Παραπολιτικών. Πάντως ενδιαφέρον θα έχει και η στάση που θα κρατήσει κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι διαχρονικά ήταν υπέρ της κατάργησης του άρθρου που αφορούσε την ασυλία των βουλευτών.