Skip to main content

Άρση της καραντίνας υπό όρους από 27 Απριλίου για παιδιά στην Ισπανία

Τα αυστηρά μέτρα απομόνωσης θα χαλαρώσουν για τα παιδιά, τα οποία θα μπορούν να βγαίνουν από τις 27 Απριλίου με «περιορισμένο» τρόπο

Μία από τις πλέον πληγείσες από τον νέο κορωνοϊό χώρες παγκοσμίως, η Ισπανία, θα παρατείνει την καραντίνα του πληθυσμού της για άλλες δύο εβδομάδες, έως και τις 9 Μαΐου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της, Πέδρο Σάντσεθ.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι τα αυστηρά μέτρα απομόνωσης θα χαλαρώσουν για τα παιδιά, τα οποία θα μπορούν να βγαίνουν από τις 27 Απριλίου με «περιορισμένο» τρόπο και «υπό όρους, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση» της νόσου Covid-19 κι ενώ δεν είχαν το δικαίωμα αυτό από την έναρξη της καθολικής καραντίνας την 14η Μαρτίου.

Όπως εξήγησε ο Ισπανός πρωθυπουργός, θα ζητήσει από το κοινοβούλιο της χώρας να δώσει το πράσινο φως για την τρίτη κατά σειρά δεκαπενθήμερη παράταση των μέτρων καραντίνας που επιβλήθηκαν για την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Η Ισπανία επέτρεψε αυτήν την εβδομάδα την επαναλειτουργία ορισμένων τομέων της οικονομίας, όπως της βιομηχανίας. Όμως, οι περισσότεροι πολίτες παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και βγαίνουν μονάχα για βασικές ανάγκες, όπως το να αγοράσουν τρόφιμα.