Skip to main content

Άρσις: Έκκληση για βοήθεια προς τους πρόσφυγες από το Αφρίν

Όσοι επιθυμούν μπορούν να βοηθήσουν καταθέτοντας χρήματα, συμβάλλοντας με την προσφορά βασικών ειδών ή διαθέτοντας αχρησιμοποίητα σπίτια τους.

Νέα έκκληση για βοήθεια στους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες απευθύνει η Άρσις.

«Το φάντασμα της Ειδομένης πλανιέται πάνω από τους προσφυγικούς καταυλισμούς της Βόρειας Ελλάδας, που τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχουν υποδεχθεί εκατοντάδες νέους πρόσφυγες, κατά κύριο λόγο από το Αφρίν της Συρίας. Στα camp της Βόρειας Ελλάδας έχουν στηθεί εκ νέου σκηνές για την κάλυψη της επείγουσας ανάγκης στέγασης των νεοαφιχθέντων προσφύγων.
Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά τον μήνα Απρίλιο πέρασαν τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας συνολικά 6.632 άνθρωποι», σημειώνει η ΜΚΟ. 

«Η αλληλεγγύη των πολιτών στο δράμα των προσφύγων αποτυπώνεται και στην ανταπόκριση που βρίσκουν εκκλήσεις για βοήθεια -όπως αυτή που είχε απευθύνει η ΑΡΣΙΣ ήδη από τα μέσα Απριλίου- συνεχίζοντας να καταθέτουν χρήματα ή συμβάλλοντας με την προσφορά βασικών ειδών πρώτης ανάγκης»προσθέτει. 

⦁ Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν χρηματικά ποσά για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων μπορούν να το κάνουν στον τραπεζικό λογαριασμό δωρεών στην ALPHA ΒΑΝΚ στη Θεσσαλονίκη. IBAN: GR57 0140 7090 7090 0200 2009 353 BIC: CRBAGRAAXXX (με την ένδειξη: «για τους πρόσφυγες») ή στην πύλη ηλεκτρονικών πληρωμών paypal: ⦁ fundraisingthes@arsis.gr

⦁ Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ξηρά τροφή, πάνες, γάλα και κρέμες για βρέφη (νούμερο 1 και 2) και όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να απευθύνονται στην Αποθήκη 15 στο λιμάνι από Δευτέρα έως Παρασκευή (9πμ - 5μμ), στα τηλέφωνα 6934 863 689 & 2310 526150.

⦁ Η ΑΡΣΙΣ απευθύνει επείγουσα έκκληση σε όσους πολίτες διαθέτουν αχρησιμοποίητα σπίτια στα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες να τηλεφωνούν στο 2310 526 150 (καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα).

Η δράση ευαισθητοποίησης υποστηρίζεται από το πρόγραμμα PIER - Protection, Integration and Education for Refugees in Greece, Italy and Austria (δείτε εδώ).