Skip to main content

ΑΡΣΙΣ: Πάνω από 7.500 ανήλικοι υπό την προστασία της οργάνωσης

Τα Κέντρα Υποστήριξης Νέων προσφέρουν ψυχοκοινωνικές, εκπαιδευτικές και νομικές υπηρεσίες ενταγμένες σ, αναφέρει χαρακτηριστικά η ΑΡΣΙΣ.

Περισσότεροι από 7.500 ανήλικοι Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες δέχονται τη φροντίδα των υπηρεσιών της ΑΡΣΙΣ σε όλη την Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

«Τα Κέντρα Υποστήριξης Νέων προσφέρουν ψυχοκοινωνικές, εκπαιδευτικές και νομικές υπηρεσίες ενταγμένες σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας του παιδιού, ενώ η Υπηρεσία προστασίας ανηλίκων αιτούντων άσυλο συμπαραστέκεται υλικά, νομικά και ψυχολογικά σε παιδιά που εντοπίζονται στα σημεία πρώτης εισόδου και σε κέντρα προστατευτικής φύλαξης ασυνόδευτων ή έχουν υποστεί κακοποίηση ή έχουν πέσει θύματα εμπορίας και ομηρίας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα στην ΑΡΣΙΣ, οι ομάδες της Κινητής Μονάδας Κοινωνικής Εργασίας στον Δρόμο (Street Work) φροντίζουν για τον εντοπισμό ανηλίκων που ζουν κάτω από δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες στο δρόμο, ενώ και ο Ξενώνας Βραχείας Φιλοξενίας Ανηλίκων στεγάζει παιδιά κι εφήβους, θύματα παραμέλησης, κακοποίησης, εμπορίας και διακίνησης.