Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
x

ARTPECKERS: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΔΑ ΜΕ ΞΥΛΟ

Η εταιρεία σήμερα άνοιξε τις πόρτες του εργαστηρίου της και έδειξε τη διαδικασία παραγωγής στο κοινό στο πλαίσιο του Made in Thessaloniki

capital controls ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η Υρώ, ο Κίμων, ο Δημήτρης και η Έλλη είχαν αποφασίσει να μείνουν στην Ελλάδα παρά τις οικονομικές δυσκολίες με σκοπό να φτιάξουν μια εταιρεία που θα κατασκευάζει ξύλινα κοσμήματα και αξεσουάρ.

Δύο αρχιτέκτονες, ένας πολιτικός μηχανικός και μια φωτογράφος με background στη νομική ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα και ήδη από τα πρώτα βήματα κατάφεραν να πάρουν και ένα μικρό δάνειο που θα τους έδινε θάρρος για το ξεκίνημα τους.

Ωστόσο μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και την έλευση των capital controls το δάνειο πάγωσε.

Οι τέσσερις νέοι, δύο αδέρφια με τους συντρόφους τους, έβγαλαν άρον άρον διαβατήρια με σκοπό να φύγουν στην Βαρκελώνη όπου ένας γνωστός τους θα τους φιλοξενούσε το πρώτο καιρό για να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Ένα μήνα πριν φύγουν το τηλέφωνο χτυπάει και ένας υπάλληλος τους ανακοινώνει ότι το δάνειο είναι ξανά ενεργό αλλά τους απομένει μόνο ένας μήνας για να κάνω όλες απαραίτητες διαδικασίες. Οι τέσσερις νέοι αμέσως ακύρωσαν το πλάνο ταξιδιού και βρήκαν ένα γκαράζ στην Καλαμαριά όπου ξεκίνησαν τους artpeckers.

Τρία χρόνια μετά η απόφαση αυτή τους δικαίωσε καθώς πλέον η εταιρεία τους προμηθεύει με κοσμήματα και αξεσουάρ 30 καταστήματα και μουσεία σε όλη την Ελλάδα ενώ διαθέτει και το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα.

Τα σχέδια των artpeckers είναι εμπνευσμένα από την Ελλάδα και τη μυθολογία. Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργήσει τρεις σειρές, το Δώδεκα, εμπνευσμένο από τους 12 θεούς του Ολύμπου, το Heptagon και την Οδύσσεια. Η ομάδα δεν σταμάτησε στον σχεδιασμό κοσμημάτων αλλά προχώρησε και σε τσάντες, μια εκ των οποίων μάλιστα κέρδισε και το βραβείο.

«Η προσέγγιση μας στη σχεδίαση είναι αφαιρετική, αποφεύγουμε την περιγραφή», τόνισε ο Δημήτρης αναφέροντας τα κοσμήματα που είναι επηρεασμένα από σύμβολα όπως το καρύδι, το ρόδι ή το κάστανο. Στα επόμενα βήματα, η εταιρεία επιφυλάσσεται να πειραματιστεί με νέα υλικά και νέες φόρμες.

Όπως ανέφεραν τα μέλη, κοιτώντας πίσω νιώθουν ότι διάλεξαν το σωστό γιατί ενώ η δουλειά απαιτεί πολλές ώρες και έχει αγωνίες, τους επιτρέπει να ασχολούνται με κάτι δημιουργικό που τους «γεμίζει».

Η εταιρεία σήμερα άνοιξε τις πόρτες του εργαστηρίου της και έδειξε τη διαδικασία παραγωγής στο κοινό στο πλαίσιο του Made in Thessaloniki.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ