Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
x

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ:«ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ»

Κύκλο συζητήσεων έχει προκαλέσει και στη χώρα μας η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απομάκρυνση των σταυρών από τα σχολεία της Ιταλίας.

Κύκλο συζητήσεων έχει προκαλέσει και στη χώρα μας η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απομάκρυνση των σταυρών από τα σχολεία της Ιταλίας. Για «φαιδρότητες και αστεία πράγματα» μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ παρενέβη και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κάνοντας λόγο για «αποφάσεις που δεν συνάδουν με το περί δικαίου αίσθημα της πλειοψηφίας».

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος χαρακτήρισε το θέμα «φαιδρότητες και αστεία πράγματα», σημειώνοντας ότι «έχουν δικαιώματα όχι μόνο οι μειοψηφίες αλλά και οι πλειονότητες», υπονοώντας ότι η πλειονότητα των πολιτών δεν επιθυμεί την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές και δικαστικές αίθουσες.

Ο κ. Ιερώνυμος άφησε ανοιχτό, δε, το ενδεχόμενο, να συζητηθεί το θέμα στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Στο θέμα, σύμφωνα με το Βήμα, παρενέβη και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γ.Καλαμίδας, στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για να τιμήσει την 50χρονη συμβολή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στη δημιουργία ενιαίου χώρου προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου προκαλούν μερικές φορές σχόλια και δεν συνάδουν με το περί δικαίου συναίσθημα της πλειοψηφίας των πολιτών των κρατών-μελών» είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας μάλιστα από τους παριστάμενους δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να τοποθετηθούν επί του θέματος.

«Πρέπει το ΕΔΔΑ να προσπαθεί να γίνονται δεκτές οι αποφάσεις του από την πλειοψηφία των πολιτών, πράγμα δύσκολο λόγω της διαφοράς σε πολλά σημεία των πολιτών των 27 κρατών-μελών της Ευρώπης» υποστήριξε.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ