Skip to main content

Άρχισε η δίκη για το «συνδικάτο του εγκλήματος»

Ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για τη δράση του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», το οποίο φέρεται να απήγαγε τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο τον Ιανουάριο του
Ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που συνεδριάζει για λόγους ασφαλείας σε αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κοροδαλλού, η δίκη για τη δράση του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», το οποίο φέρεται να απήγαγε τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο τον Ιανουάριο του 2007.

Ο εφοπλιστής, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Κατερίνα Παναγοπούλου ήταν παρόντες στο δικαστήριο, βρέθηκε σήμερα απέναντι με εκείνους που φορώντας μάσκες τον κρατούσαν μέχρι να καταβληθούν τα λύτρα, αλλά και με αυτούς που φέρονται να σχεδίασαν την απαγωγή του.

Στο εδώλιο κάθονται, για σωρεία παράνομων δραστηριοτήτων της οργάνωσης, 20 πρόσωπα, από τα οποία τα επτά βαρύνονται και για κατηγορίες που αφορούν την απαγωγή του εφοπλιστή, τα λύτρα της οποίας δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.

Ηγετικός ρόλος στον συντονισμό για τη δράση του συνδικάτου αποδίδεται στον κρατούμενο Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος μαζί με τον επίσης κρατούμενο Γιάννη Σακφτούρο δικάζονται ως ηθικοί αυτουργοί της απαγωγής του κ. Παναγόπουλου, με φυσικούς αυτουργούς πέντε πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Γιώργος Τρομπούκης.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται σωρεία κατηγοριών που αφορούν δεκάδες ενέργειες του συνδικάτου, όπως μία ανθρωποκτονία, εκρήξεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών, κατοχή όπλων και πυρομαχικών κ.ά., με βασική κατηγορία τη συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που βαρύνει και τους 20 κατηγορουμένους.

Η δίκη σήμερα αναμένεται να αναλωθεί σε διαδικαστικά ζητήματα, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να τεθούν δικονομικά θέματα από την υπεράσπιση, με βασικότερο ένσταση ακυρότητας λόγω της ενσωμάτωσης στη δικογραφία των απομαγητοφωνημένων συνομιλιών κατηγορουμένων που καταγράφηκαν από την ΕΥΠ.