Skip to main content

Άρχισε το «ξήλωμα» των παράνομων κεραιών από τον Χορτιάτη

Άρχισε σήμερα το «ξήλωμα» των πρώτων παράνομων κεραιών από τις εγκαταστάσεις των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών στην κορυφή του όρους Χορτιάτης.
Άρχισε σήμερα το «ξήλωμα» των πρώτων παράνομων κεραιών από τις εγκαταστάσεις των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών στην κορυφή του όρους Χορτιάτης. Οι παράνομες κεραίες ξεπερνούν τις 110 και στην πλειονότητά τους είναι αυθαίρετα δομημένες και με πρόχειρες εγκαταστάσεις.

Ειδικότερα, ο δήμος Χορτιάτη, ο οποίος συνεργάστηκε για το θέμα με τους δήμους Πανοράματος, Πυλαίας, Θέρμης και Πεύκων, προχώρησε στην εκτέλεση αποφάσεων κατεδάφισης, που εκδόθηκαν από το δασαρχείο μετά τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις.

«Στο αποκαλούμενο "πάρκο κεραιών" εντοπίζεται εδώ και 20 χρόνια ένα όργιο παρανομιών. Από σήμερα αλλάζει σταδιακά η εικόνα από τις δεκάδες αυθαίρετες κατασκευές, τους παράνομους πομπούς και κεραίες, τις καταπατημένες, είτε δημόσιες, είτε δασικές εκτάσεις, και τους σταθμούς που εκπέμπουν σε υπερπολλαπλάσια από την προσωρινή άδεια, ισχύ», δήλωσε για το θέμα ο δήμαρχος Χορτιάτη, Μιχάλης Γεράνης.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι με τις ενέργειές του ο δήμος θέτει τέρμα σε προβλήματα, όπως η ασφάλεια των πτήσεων του Αεροδρομίου «Μακεδονία», ο ορατός κίνδυνος πυρκαγιάς στο δάσος και η κατάλυση της νομιμότητας.