Skip to main content

ΑΣ Άρης για Αρμένιους:Μία από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες στην ιστορία

Ο «κιτρινόμαυρος» Ερασιτέχνης δεν ξεχνά τη σημερινή ημέρα μνήμης αναφορικά με τα θύματα της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Για τη σημερινή ημέρα μνήμης αναφορικά με τα θύματα της γενοκτονίας των Αρμενίων τοποθετήθηκε ο ΑΣ Άρης χαρακτηρίζοντας την ως μία από της «μεγαλύτερες» στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο «κιτρινόμαυρος» Ερασιτέχνης:

«Ημέρα μνήμης για τα θύματα της γενοκτονίας των Αρμενίων είναι η 24η Απριλίου.

Από το 1915 έως το 1923, η Οθωμανική Αυτοκρατορία αφαίρεσε τις ζωές 1.500.000 ανθρώπων. Η γενοκτονία ξεκίνησε την 24η Απριλίου του 1915, με τη φυλάκιση της ηγεσίας της αρμενικής κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη και τον απαγχονισμό εκατοντάδων Αρμενίων.

Δεν πρέπει να λησμονείται ότι εκτός από τις μαζικές δολοφονίες, η Οθωμανική Αυτοκρατορία προχωρούσε σε απαγωγή γυναικών και παιδιών που εξισλαμίζονταν και ενσωματώνονταν σε σπίτια μουσουλμάνων, ως σύζυγοι και σκλάβοι.

Τον Οκτώβριο του 2019, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ η γενοκτονία των Αρμενίων. Ήταν μία δικαίωση για τις ψυχές των εκατομμυρίων ανθρώπων που χάθηκαν και τις οικογένειές τους. Όμως σε καμία περίπτωση δε ρίχνει στη λήθη τη συστηματική εξόντωση ενός λαού, σε μία από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες στην ιστορία της Ανθρωπότητας».