Skip to main content

AS Company: Συγχώνευση δια απορροφήσεως της Κοσμοκίντ

Το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης με απορρόφηση της θυγατρικής της Κοσμοκίντ ανακοίνωσε η βορειοελλαδική εισηγμένη, AS Company.

Το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης με απορρόφηση της θυγατρικής της Κοσμοκίντ ανακοίνωσε η βορειοελλαδική εισηγμένη, AS Company. Το σχέδιο συγχώνευσης υπεγράφη στις 3 Σεπτεμβρίου 2009 από εκπροσώπους των δυο εταιριών και καταχωρήθηκε στο οικείο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών του υπουργείου Ανάπτυξης και στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, ενώ η περίληψη του σχεδίου δημοσιεύτηκε στο υπό ημερομηνία 24-09-2009 Τεύχος Ανωνύμων Εταιρειών και Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως.


Σύμφωνα με το σχέδιο η AS Company θα απορροφήσει την κατά 100% θυγατρικής της Κοσμοκίντ. Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης η Κοσμοκίντ θα λυθεί χωρίς να επακολουθήσει εκκαθάρισή της και οι μετοχές της θα ακυρωθούν, το δε σύνολο της περιουσίας της (ενεργητικό και παθητικό), όπως αυτό προκύπτει από τα βιβλία της και περιλαμβάνεται στον ειδικώς καταρτισθέντα κατά το άρθρο 73 του Ν. 2190/1920 ισολογισμό μετασχηματισμού της (30-06-2009) θα μεταβιβασθεί στην AS Company. Εξάλλου, δεν συντρέχει περίπτωση καθορισμού της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών της Κοσμοκίντ, καθώς η AS Company κατέχει το 100% των μετοχών της εταιρίας.