Skip to main content

ΑΣ ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ κρατά αναλλοίωτες τις αξίες της προσφυγιάς

Το δικό του μήνυμα για τη Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων έδωσε στη δημοσιότητα ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ, κάνοντας αναφορά στις προσφυγικές βάσεις του σωματείου.

Ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ έστειλε το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Η 20η Ιουνίου από το 2001 και έπειτα έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και ο Δικέφαλος του Βορρά αναφέρεται στο ίδιο το σωματείο, του ου οποίου οι ιδρυτές ξεριζώθηκαν από το "σπίτι" τους, κρατάει ακόμη και σήμερα αναλλοίωτα τα στοιχεία και τις αξίες της προσφυγιάς και όσα αυτή αντιπροσωπεύει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΠΑΟΚ, το κορυφαίο προσφυγικό σωματείο, τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, στην οποία είναι αφιερωμένη η 20ή Ιουνίου από το 2001 και έπειτα.

Ένα Σωματείο, του οποίου οι ιδρυτές ξεριζώθηκαν από το "σπίτι" τους, κρατάει ακόμη και σήμερα αναλλοίωτα τα στοιχεία και τις αξίες της προσφυγιάς και όσα αυτή αντιπροσωπεύει.

Η δημιουργία του ΠΑΟΚ προέκυψε από την ανάγκη των προσφύγων να ανήκουν σε μία ομάδα, σε μία μεγάλη οικογένεια, η οποία, ωστόσο, στην πορεία κατάφερε να ενσωματώσει στοιχεία τόσο του προσφυγικού ελληνισμού όσο. και των γηγενών Ελλαδιτών και να τα συνδυάσει, κάνοντάς τα να παραμένουν άρρηκτα ενωμένα ακόμη και σήμερα.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, αισθάνεται την ανάγκη να τιμήσει την ψυχική δύναμη, υπομονή και επιμονή του κάθε πρόσφυγα, που, ακόμη και στις μέρες μας, εξαναγκάζεται να αφήσει την πατρίδα του, βρίσκει τη δύναμη να μετοικήσει και να ξεκινήσει μία νέα ζωή, με υπομονή και επιμονή για ένα καλύτερο αύριο.