Skip to main content

Ασαφείς οι απαντήσεις Στρος-Καν λέει η ΝΔ

Ασαφείς θεώρησε η Ν.Δ τις απαντήσεις του κ. Στρος-Καν για την παράταση αποπληρωμής και το τι θα εμπεριέχει το επιτόκιο, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο δημόσιο έξοδο.
Ασαφείς θεώρησε η Ν.Δ τις απαντήσεις του κ. Στρος Καν για την παράταση αποπληρωμής και το τι θα εμπεριέχει το επιτόκιο, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο δημόσιο έξοδο.

«Δεν πήραμε συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Στρος Καν, για την παράταση αποπληρωμής και το τι θα εμπεριέχει το επιτόκιο, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο δημόσιο έξοδο», επεσήμανε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό o αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ κ. Νότης Μηταράκης αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά, με τον διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Πρόσθεσε ότι δεν αποτελεί λύση η έξοδος από το ευρώ, που φέρεται να προτείνει ο οικονομολόγος Ρουμπινί, καθώς θα πολλαπλασιάσει το χρέος.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι το πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται είναι κοινωνικά άδικο, ενώ διερωτήθηκε αν είναι οικονομικά αποτελεσματικό.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ άκουσε με σεβασμό και προσοχή τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν ανέφερε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν προτάσεις και να εξετάζονται, γιατί πάντα μπορεί να υπάρχει κάποιος καλύτερος δρόμος.