Σάββατο 30 Μαΐου 2020
x

ΑΣΑΝΖ: Ο ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΟΥ

Μέσω της δικηγόρου του ο ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks αναφέρει πως η κυβέρνηση του Ισημερινού απηύθυνε εξωφρενικές κατηγορίες σε βάρος του.

Λίγες ώρες μετά τις βαριές κατηγορίες της κυβέρνησης του Ισημερινού ότι ο ιδρυτής των WikiLeaks αποπειράθηκε να δημιουργήσει «κέντρο κατασκοπείας» μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου είχε βρει καταφύγιο σχεδόν επί επτά χρόνια, η δικηγόρος του Τζένιφερ Ρόμπερτσον πέρασε στην αντεπίθεση.

Απαντώντας στον πρόεδρο της λατινοαμερικάνικης χώρας Λενίν Μορένο, ο οποίος επικαλέστηκε ότι ανακάλεσε το πολιτικό άσυλο που είχε παραχωρηθεί στον Ασάνζ εξαιτίας της απρεπούς συμπεριφοράς του, η 38χρονη δικηγόρος δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο «Sky News»:

«Η κυβέρνηση του Ισημερινού διαδίδει ψέματα για τη συμπεριφορά του Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία του στο Λονδίνο... Ο Ισημερινός απηύθυνε εξωφρενικές κατηγορίες σε βάρος του τις τελευταίες ημέρες για να δικαιολογήσει την παράνομη επέμβαση της βρετανικής αστυνομίας στην πρεσβεία», δήλωσε η ξανθιά δικηγόρος και πρόσθεσε:

«Ο Aσάνζ είχε «πολύ δύσκολη περίοδο» από τότε που ο πρόεδρος του Ισημερινού ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντά του το 2017».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ