Skip to main content

ΑΣΕΠ: «Όχι» στους πτυχιούχους κολεγίων για τις προκηρύξεις

Η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ εξέτασε εάν γίνεται να προσμετρηθούν αναδρομικά τα πτυχία των κολεγίων στις προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία την αναδρομική εφαρμογή του νόμου που προέβλεπε την αποδοχή των τίτλων των κολεγίων για τη διαδικασία διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών, η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια εξέτασε σήμερα το ερώτημα εάν γίνεται να προσμετρηθούν αναδρομικά τα πτυχία των κολεγίων στις προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και απάντησε αρνητικά με 14 ψήφους αρνητικές έναντι 5 θετικών.

Σημειώνεται ότι η ψήφιση του άρθρου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα η οποία κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι εξισώνει τα πτυχία των κολεγίων με εκείνα των δημόσιων πανεπιστημίων.

Την απόφαση του ΑΣΕΠ να μην κάνει δεκτές τις αιτήσεις πτυχιούχων κολεγίων σχολιάζει με γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για «ακύρωση» του νόμου για τη ρύθμιση των κολεγίων.

«Με τη σημερινή του απόφαση να μην κάνει δεκτές τις αιτήσεις κατόχων τίτλων κολεγίων στους εν εξελίξει διαγωνισμούς για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, το ΑΣΕΠ ακυρώνει το δώρο της κ. Κεραμέως στα ιδιωτικά κολλέγια», αναφέρει ο Αλ. Χαρίτσης, προσθέτοντας ότι «μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση της δημόσιας παιδείας».