Skip to main content

Ασφαλέστατη η πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου Συκεών

Την άριστη κατάσταση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Συκεών επιβεβαιώνουν τα Πιστοποιητικά Ανάλυσης για τις μετρήσεις-αναλύσεις που γίνονται κάθε εβδομάδα

Βουτιές στην «πιο καθαρή και ασφαλή πισίνα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας έχουν την ευκαιρία να κάνουν καθημερινά εκατοντάδες ενήλικοι λουόμενοι και παιδιά, που επιλέγουν το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών για να ζήσουν μοναδικές στιγμές δροσιάς μέσα στο καλοκαίρι.

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Νεάπολης - Συκεών, σύμφωνα με τον οποίο διενεργούνται έλεγχοι και μετρήσεις κάθε εβδομάδα από ειδικό διαπιστευμένο εργαστήριο σύμφωνα με το πρότυπο ENISO170025, και τα οποία κατατάσσουν το Κολυμβητήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών στα κορυφαία του είδους από άποψη καθαριότητας, καταλληλότητας και υγιεινής των νερών και ασφάλειας των εγκαταστάσεων.

Χαρακτηριστική είναι η παρατήρηση ειδικού επιστήμονα-στελέχους του εργαστηρίου, σύμφωνα με τον οποίο το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών είναι «εφάμιλλο και καλύτερο ακόμη και από πισίνες 5άστερων ξενοδοχείων».

Η διαπίστωση αυτή τεκμηριώνεται και από τον τελευταίο έλεγχο-ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας, με τα αποτελέσματα να πιστοποιούν τη σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που γίνεται καθημερινά στον τομέα της συντήρησης της πισίνας και των εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με το τελευταίο Πιστοποιητικό Ανάλυσης (17031/3.7.2017), όλες οι μετρήσεις των δεικτών κάνουν λόγο για μια άριστη κατάσταση ποιότητας των νερών, ενώ ίδια είναι τα αποτελέσματα και των μετρήσεων-αναλύσεων που προηγήθηκαν.

Συγκεκριμένα:

Ο αριθμός αποικιών μικροβίων είναι 0 cfu/ml (ανώτατο επιτρεπτό όριο: <200),
Τα ολικά κολοβακτηριοειδή είναι επίσης 0 cfu/100ml (ανώτατο επιτρεπτό όριο: <15),  
Τα παθογόνα βακτήρια (Escherichi Coli) 0 cfu/100ml (με όριο το ‘0’),
Οι τιμές οξύτητας pH/pH είναι 7,8 με όριο τα 8,2 pH
To υπολειμματικό χλώριο (Residual chlorine) είναι 0,59 mg/l (με όριο τα 0,70 mg/l),
και η Ολική Αλκαλικότητα (Total Alkalinity) είναι 148mg/l (με όριο >50)  

Ολοκληρωμένη συντήρηση

Η ποιότητα και η ασφάλεια, που «εγκαταστάθηκαν μονίμως» στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών, έρχεται ως αποτέλεσμα των εργασιών συντήρησης και απολύμανσης που προηγούνται κατά τους χειμερινούς μήνες. Αυτές περιελάμβαναν την απολύμανση της κολυμβητικής δεξαμενής, στεγανοποίηση χώρων και αλλαγών στα φίλτρα καθαρισμού τόσο στην πισίνα όσο και στις ντουζιέρες, αντικατάσταση υδραυλικών εγκαταστάσεων όπου χρειαζόταν, καθώς και την απαραίτητη μόνωση στα φρεάτια, ενώ η ποιότητα των νερών παρακολουθείται καθημερινά με διπλές δειγματοληψίες.

«Μακάρι να συντηρούνται έτσι όλες οι πισίνες», είναι το εύστοχο σχόλιο του ειδικού επιστήμονα-συνεργάτη του Εργαστηρίου, αποδίδοντας με λίγες λέξεις την εικόνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Συκεών.

Δικαίως, λοιπόν, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης δηλώνουν υπερήφανοι για το αποτέλεσμα και των τελευταίων ελέγχων, που «έρχονται να επιβεβαιώσουν την ποιότητα και την ασφάλεια της πισίνας, η οποία είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που σταθερά γίνεται όλα τα χρόνια στο Δημοτικό Κολυμβητήριο». «Το χρέος μας δεν εξαντλείται μόνο στην εξασφάλιση των υποδομών, αλλά κυρίως και πάντα στη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας κατά τη λειτουργία τους ώστε οι συμπολίτες μας, και κυρίως τα μικρά παιδιά, να το απολαμβάνουν και να το χαίρονται χωρίς τον παραμικρό φόβο», αναφέρουν.
Δεν είναι τυχαίο, επομένως, ότι μικροί και μεγάλοι συρρέουν κατά χιλιάδες, όχι μόνο από το δήμο Νεάπολης-Συκεών, αλλά από όλα τα σημεία της πόλης, για να απολαύσουν τη δροσιά  της ολυμπιακών διαστάσεων πισίνας. Καθημερινά στα πεντακάθαρα νερά της βουτούν έως και 750 μικροί και μεγάλοι κολυμβητές, είτε συμμετέχοντας σε κάποιο από τα προγράμματα (300-450 άτομα) είτε το επισκέπτονται τις ελεύθερες ώρες κοινού (150-300 άτομα).

Τμήματα και πρόγραμμα λειτουργίας

Το δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών βρίσκεται σε μια ιδανική τοποθεσία, δίπλα στο δάσος του Σέιχ Σου. Έμπειροι ειδικοί καθηγητές φυσικής αγωγής βρίσκονται στο πλευρό των μικρών και μεγάλων λουόμενων που συμμετέχουν σε πλήθος προγραμμάτων.

Το Κολυμβητήριο λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 9π.μ. έως τις 2μ.μ., με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ώρες ελεύθερης κολύμβησης για το κοινό, τμήματα ενηλίκων και τμήματα για παιδιά.
Τα παιδικά τμήματα περιλαμβάνουν τμήματα εκμάθησης αρχάριων 4-6 ετών, μέτριων και προχωρημένων 4-6 ετών, αρχάριων 6-8 ετών, μέτριων και προχωρημένων 6-8 ετών, παιδιών 8-10 ετών και 10-14 ετών.

Σε ό,τι αφορά στους ενήλικες, λειτουργούν τμήματα αεροβικής στο νερό (aquaerobic), εκμάθησης κολύμβησης και μυϊκής ενδυνάμωσης. Επίσης, οι ώρες ελεύθερης κολύμβησης για το κοινό είναι καθημερινά από τις 9π.μ.έως τις 4.30μ.μ. και 8.30μ.μ-10μ.μ., και τα Σαββατοκύριακα από τις 9π.μ. έως και τις 2μ.μ.

Μια… μικρή γεύση του γενικότερου κλίματος που επικρατεί καθημερινά στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών μπορούν οι επισκέπτες να πάρουν σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, στις 7 μ.μ., παρακολουθώντας τις «Κολυμβητικές Περιπέτειες» των μικρών «άλμπατρος». Πρόκειται για μια γιορτή που διοργανώνει η ΚΕΥΝΣ, κατά την οποία οι μικροί κολυμβητές θα… ξετυλίξουν τις κολυμβητικές τους ικανότητες, θα κολυμπήσουν, θα παίξουν και θα διασκεδάσουν στο νερό μαζί με τους προπονητές τους, δίνοντας στους γονείς και τους φίλους τους τη δυνατότητα να θαυμάσουν τις επιδόσεις τους.

Τη σκυτάλη θα πάρει την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017, στις 7 μ.μ. το τμήμα των ενηλίκων με τη γιορτή κολύμβησης και aquaerobic .

Πληροφορίες:

-Δημοτικό Κολυμβητήριο Νεάπολης-Συκεών
Λεχόβου 7, Συκιές (περ. Κρυονερίου) – Τηλ.: 2310.200327
-Γραφείο Αθλητισμού (Δ.Σ.Νεάπολης, περ. Στρεμπενιώτη) - Τηλ.: 2313.329560