Τρίτη 2 Ιουνίου 2020
x

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΝΤΑΛΙΑΝΗ ΚΑΙ INTERASCO ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τη στρατηγική τους συνεργασία σε παραγωγική βάση στη Βόρεια Ελλάδα ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου οι εταιρείες Νταλιάνη και Interasco.

Τη στρατηγική τους συνεργασία σε παραγωγική βάση στην ασφαλιστική αγορά της Βόρειας Ελλάδας ανακοίνωσαν σήμερα οι εταιρείες Νταλιάνη και Interasco στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο εταιρείες συστεγάζονται ήδη στο υποκατάστημα της Interasco στην οδό Ανδριανουπόλεως, ενώ, όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής των Ασφαλειών Νταλιάνη θα κατευθυνθεί στην Interasco.

Η Interasco μετρά 127 χρόνια συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική βιομηχανία, από το 1891 που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη η προκάτοχος της. Από το 2006 μέχρι σήμερα συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στην ελληνική αγορά ως θυγατρική της εταιρείας Harel Insurance Investments and Financial Services, που είναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός και χρηματοοικονομικός όμιλος στο Ισραήλ.

Η Νταλιάνη EΠΕ ιδρύθηκε από την Αγγελική Νταλιάνη και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη από τη δεκαετία του 1970. Είναι το παλαιότερο ασφαλιστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης καλύπτοντας όλο το φάσμα των ασφαλιστικών υπηρεσιών. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΕΜΑ (Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων).

«Νταλιάνη και Interasco μαζί στη Θεσσαλονίκη τώρα», τόνισε η κυρία Αγγελική Νταλιάνη, η οποία αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας που συνδέουν την οικογένειά της με την οικογένεια του διευθύνοντος συμβούλου της Interasco Καρόλου Σαΐα. «Μαζί με την Interasco στη Θεσσαλονίκη γιατί πρέπει να θέσουμε νέους στόχους για το αύριο και γιατί έχουμε κοινή κουλτούρα, αξίες και αρχές», σημείωσε η ίδια, ενώ υπογράμμισε τις αναπτυξιακές προοπτικές που διανοίγονται για τη Θεσσαλονίκη στον τομέα της ενέργειας, των οδικών μεταφορών, των εξαγωγών και του τουρισμού.

Από την πλευρά της Interasco ο Κάρολος Σαΐας τόνισε ότι η συνεργασία σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην ασφαλιστική αγορά της Βόρειας Ελλάδας. «Οι οικογένειες μας συνδέονται με μακροχρόνια φιλική σχέση, έθεσαν τις βάσεις πριν 30 χρόνια για την ίδρυση του ΣΕΜΑ και σήμερα προχωρούν και σε συνεργασία. Στην Interasco είμαστε ανοιχτοί σε συμπράξεις με αξιόπιστες πρακτοριακές ομάδες. Πιστεύουμε ότι το μοντέλο στρατηγικών συνεργασιών μπορεί να επεκταθεί και να συμβάλλει στην ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών», επισήμανε.

Παράλληλα, η εταιρεία λαμβάνει θέση για να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι νέες τεχνολογίες αλλά και η έξοδος από την κρίση, επενδύοντας σε μία σειρά από εργαλεία με στόχο να δώσει προστιθέμενη αξία στον πελάτη. Το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως είπε ο κ.Σαΐας, είναι η συμμετοχή της Harel στο μετοχικό κεφάλαιο της Interasco, καθώς η πολυεθνική διαθέτει 56 δισ.ευρώ επενδεδυμένα κεφάλαια και 5,5 δισ.ευρώ ετήσια παραγωγή.

Ο κ.Σαΐας υπογράμμισε την ανάγκη ανάπτυξης του ασφαλιστικού κλάδου, που στην Ελλάδα παραμένει μόλις στο 2% του ΑΕΠ πολύ πίσω από το 7,5% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Προς την κατεύθυνση, τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ