Skip to main content

Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι ιδανική για οικογενειακό τουρισμό

Μόλις στο 3% επί του συνόλου των τουριστών οι οικογένειες που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη . Καμπάνια από τον δήμο για την προσέλκυση οικογενειών.

Να αυξήσει το ποσοστό των οικογενειών που έρχονται για τουρισμό στη Θεσσαλονίκη θα επιδιώξει από το επόμενο διάστημα ο κεντρικός δήμος.

Οι οικογένειες που επισκέπτονται την πόλη τα τελευταία χρόνια ανέρχονται περίπου στο 3% επί του συνόλου των τουριστών, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015 από την Ένωση Ξενοδόχων.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα διανείμει το επόμενο διάστημα ένα φυλλάδιο στο οποίο περιγράφονται οι επτά λόγοι για να επισκεφτεί μια οικογένεια την πόλη. Περίπου 20.000 φυλλάδια πρόκειται να διανεμηθούν σε τουρίστες από το εξωτερικό και από άλλες πόλεις.

Το φυλλάδιο, εκτός από τους επτά λόγους, παραπέμπει σε έναν οδηγό - κατάλογο, στον οποίο περιγράφονται αναλυτικά τα μέρη και τα σημεία τα οποία μπορεί να επισκεφθεί μια οικογένεια με τα παιδιά της. Πρόκειται για σημεία που είναι τόσο εντός όσο και εκτός πόλης και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μουσεία, παιδικές χαρές, βιβλιοθήκες, βόλτες στην παραλία, στο λιμάνι, σε αγορές.

Ο εν λόγω κατάλογος αναμένεται να αποτελέσει και ένα χρήσιμο εργαλείο για ξενοδόχους και πράκτορες, καθώς θα μπορούν να τον παρουσιάζουν στους πελάτες τους.

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια ασφαλής πόλη και φιλική για τις οικογένειες. Δεν έχουμε τρομοκρατικές ενέργειες, έχουμε να δείξουμε πολλά μέρη, διαδρομές διαφόρων τύπων»τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης Σπύρος Πέγκας.

Αναφερόμενος, ο κ. Πέγκας σε σημεία της πόλης, τα οποία έχουν αυξημένη παραβατικότητα, έκανε λόγο για  «μικρές μαύρες τρύπες στη Θεσσαλονίκη, τις οποίες ο δήμος κάνει προσπάθειες να τιθασεύσει». 

Ο οδηγός με τα σημεία της πόλης έγινε σε συνεργασία με την  διαχειρίστρια της ιστοσελίδας www.pigolampides.gr και www.thepaperboat.gr, Ιωάννα Σεραφειμίδου. «Πρόκειται για εξαιρετικά σημεία, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν μια ωραία εμπειρία για την οικογένεια», τόνισε η κ. Σεραφειμίδου, σημειώνοντας πως η διαφορά με τις ευρωπαϊκές πόλεις είναι οτι στη Θεσσαλονίκη έχουμε χαρακτηριστικά όπως ο ήλιος, η διάθεση, η φιλοξενία.

Αναλυτικά ο οδηγός θα παρουσιαστεί σε ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου.