Skip to main content

Ασφαλιστικό-φορολογικό στη συνάντηση Μητσοτάκη-επιστημονικών φορέων

Στη συνάντηση επισημάνθηκαν και τα προβλήματα υποχρηματοδότησης που απασχολούν τα μεγάλα πανεπιστημιακά και τριτοβάθμια ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Οκτώ στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρις Μπίλλιας, παίρνοντας πρώτος τον λόγο στη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Lazart Hotel.

Στη συνάντηση αυτή που γίνεται, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης για να πληροφορηθεί τα θέματα που απασχολούν τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα και τους επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν οι εκπρόσωποι 12 επιστημονικών οργανώσεων, όπως και τα δύο Πανεπιστήμια με έδρα τη Θεσσαλονικη (ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ) και το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση επισημάνθηκαν τα προβλήματα υποχρηματοδότησης που απασχολούν τα μεγάλα πανεπιστημιακά και τριτοβάθμια ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης τα ζητήματα των σχεδιαζόμενων αλλαγών που θέλει να επιφέρει η παρούσα κυβέρνηση. Τους επαγγελματίες επιστημονικούς φορείς απασχολεί, όπως δηλώθηκε, το ασφαλιστικό και φορολογικό περιβάλλον, στο οποίο «αναγκάζονται να λειτουργούν» και που σε περίοδο κρίσης ωθεί πολλούς επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες σε απαξίωση και έξω απο την αγορά εργασίας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, κάνοντας λόγο για ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο που αφορά και τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ υπερασπίστηκε την ιδιωτική οικονομία, τονίζοντας ότι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, μπορούν να βάλουν ξανά την Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

Στις 17:00 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τα σωματεία των εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».