Skip to main content

Ασφαλτοστρώσεις από Σεπτέμβριο στο δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης

Κονδύλι 634.000 ευρώ εγκρίθηκε για να συντηρηθεί το οδικό δίκτυο του δήμου, με προτεραιότητα σε Λαχαναγορά, Πόντου, Μενεμένη και Μοναστηρίου.

Εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις ύψους 634.000 ευρώ θα κάνει ο δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε όλο το οδικό δίκτυο των διοικητικών ορίων του. Ήδη ετοιμάζεται η σχετική δημοπρασία, ενώ η σχετική προγραμματική σύμβαση, έστω και με καθυστέρηση, υπογράφηκε.

Τα κονδύλια εγκρίθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων και η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης ενέκρινε τη σύμβαση. Ο δήμος είχε πλήρη ετοιμότητα για να αρχίσει τις διαδικασίες, ώστε να μη χαθεί χρόνος και οι εργασίες να ξεκινήσουν από το Σεπτέμβριο.

«Το πρόγραμμα των τακτικών συντηρήσεων και των ασφαλτοστρώσεων του δήμου είναι συγκεκριμένο. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε κάθε χρόνο να συντηρούμε το οδικό δίκτυο, καθώς έχουμε πολλούς δρόμους που δέχονται μεγάλους κυκλοφοριακούς φόρτους και οι φθορές είναι αναπόφευκτες. Στόχος μας είναι να μην απαξιωθούν οι δρόμοι και οι υποδομές μας και να διατηρούνται σε καλή κατάσταση, ώστε να μην απαιτούνται πολλά χρήματα κάθε έτος», τόνισε στη Voria.gr ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Οι περιοχές στις οποίες θα γίνουν εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις είναι η ευρύτερη περιοχή της Λαχαναγοράς, όπου οι κυκλοφοριακοί φόρτοι είναι πολύ μεγάλοι σε ημερήσια βάση και μάλιστα με πολλά φορτηγά και νταλίκες, η περιοχή της οδού Πόντου, όλο το δίκτυο της Μενεμένης, που έχει και τις μεγαλύτερες ανάγκες συντήρησης, αλλά και μεγάλα τμήματα της οδού Μοναστηρίου, που είναι υπερτοπική οδός αυξημένης κυκλοφορίας.

Επεμβάσεις θα γίνουν και σε μικρότερους δρόμους, όπου έχουν καταγραφεί φθορές του οδοστρώματος και υπάρχουν επισημάνσεις των πολιτών.