Τρίτη 23 Ιουλίου 2019
x

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ο,ΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ

Η χθεσινή ομιλία της υποψήφιας ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Ποιο το διακύβευμα των ευρωεκλογών σύμφωνα με την ίδια.

«Είμαι περήφανη που βρίσκομαι σήμερα στη Μακεδονία μας, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού. Κι αυτό δεν αλλάζει, δεν ξεχνιέται. Γιατί ό,τι στηρίζεται στην αλήθεια κερδίζει στο τέλος».

Με αυτή τη φράση άνοιξε τη χτεσινή ομιλία της στη Θεσσαλονίκη η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Την κ. Ασημακοπούλου προλόγισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αναφερόμενος στη στενή οικογενειακή σχέση του με την κ. Ασημακοπούλου εξήρε το ήθος, την εντιμότητα, την αποτελεσματικότητα και την ειλικρίνειά της και είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να με εμπιστευτείτε σε όσα σας είπα για την Άννα-Μισέλ και να της δώσετε τον έναν από τους τέσσερις σταυρούς για να μπορέσει να μας εκπροσωπήσει επάξια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τον δικό μου σταυρό τον έχει σίγουρα».

Με τη σειρά της η κ. Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στο εντυπωσιακό έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την «πρωτιά» της στις εξαγωγές προϊόντων, στην απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων, στην επιχειρηματικότητα και στον τουρισμό και είπε: «Σου εύχομαι να συνεχίσουν οι πρωτιές και να βγεις από την πρώτη Κυριακή Απόστολε με τη στήριξη όλων και δεσμεύομαι, ότι αν με στείλετε στην Ευρωβουλή ο αγώνας για τη Μακεδονία μας θα είναι πρώτη μου προτεραιότητα. Γιατί η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική. Είναι η ίδια μας η ψυχή. Και η ψυχή ενός λαού δεν ξεριζώνεται και δεν ξεπουλιέται».

Η κ. Ασημακοπούλου αναφέρθηκε διεξοδικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όπως η υστέρηση ανταγωνιστικότητας, η δημογραφική καθίζηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών και οι ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές.

Αναφερόμενη στο διακύβευμα των Ευρωεκλογών σημείωσε: «Καταδικάζοντας τον κ. Τσίπρα και ψηφίζοντας τη Νέα Δημοκρατία καταδικάζουμε τον λαϊκισμό και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» και κάλεσε τους Μακεδόνες να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των πολιτικών που αμφισβήτησαν τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, καταδίκης της εκχώρησης εθνικών δικαιωμάτων, όπως με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, ένα μήνυμα αποδοκιμασίας των χαμένων ευκαιριών για την ανάπτυξη και καταδίκης της απαξίωσης των θεσμών, των αρχών, των αξιών και των παραδόσεών μας.

Αναφερόμενη στα διαθέσιμα 9,2 δισ. ευρώ του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη» για το διάστημα 2021-2027 η υποψήφια ευρωβουλευτής δεσμεύτηκε, ότι θα εργαστεί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και θα αγωνιστεί για το μέλλον των παιδιών μας στη ψηφιακή εποχή, προκειμένου οι νέοι στην Ελλάδα να έχουν ίσες ευκαιρίες απασχόλησης, καθώς και σύγχρονες και καλά αμειβόμενες δουλειές στον τόπο μας. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας δεν συνιστά απλά ένα σύνθημα, αλλά εθνικό στοίχημα επιβίωσης. Ένα στοίχημα που όλοι μαζί θα κερδίσουμε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ