Skip to main content

Άσκηση με πραγματικά πυρά κατά μήκος όλου του Έβρου την Καθαρά Δευτέρα

Το Δ' Σώμα Στρατού θα προβεί σε βολές ευθυτενούς τροχιάς με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά σε όλη την παρέβρια περιοχή όλο το 24ωρο

Το Δ' Σώμα Στρατού ανακοίνωσε την πραγματοποίηση άσκησης βολών με πραγματικά πυρά σε όλα τα συνοριακά φυλάκια της πρώτης γραμμής στον Έβρο από την Καθαρά Δευτέρα, προειδοποιώντας παράλληλα για τις επικίνδυνες περιοχές. 

Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία, η οποία κλιμακώνει την επιθετική πολιτική της, ενώ οι συγκρούσεις δεν λένε να κοπάσουν στις Καστανιές όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι χιλιάδες μετανάστες που θέλουν να εισέλθουν στη χωρα. 

Το Δ' Σώμα Στρατού γνωστοποίησε ότι θα προβεί σε βολές με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλη την παρέβρια περιοχή όλο το 24ωρο. Οι βολές δεν ήταν προγραμματισμένες να γίνουν, διευκρινίζει το Σώμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ' Σώματος Στρατού:

«Το Δ΄ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ανακοινώνει ότι, από την 02 Μαρτίου 2020 και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα εκτελούνται βολές ευθυτενούς τροχιάς με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλη την παρέβρια περιοχή όπως παρακάτω:

 Επικίνδυνες περιοχές είναι αυτές , που περικλείονται από τα σημεία:

 α. ΕΦ Διλόφου – Λυκόνησος – Μουσμουλιές – ΕΦ Μαρασίων.

β. ΕΦ Μαρασίων -Δάσος Καστανιών – ΕΦ 1- Περιοχή αποτρεπτικού εμποδίου- ΕΦ 5-Πράσινη Πόρτα.

γ. Πράσινη Πόρτα- ΕΦ 10- ΕΦ Γέφυρας Πυθίου.

δ. ΕΦ Γέφυρας Πυθίου -ΕΦ Μαύρου Όγκου- ΕΦ 126- ΕΦ Σουφλίου-ΕΦ Μανίτσας.

ε. ΕΦ Μανίτσας -ΕΦ. Πλαγιές- Περιοχή Τυχερού- ΕΦ Γεμιστής- ΕΦ Γέφυρα Κήπων- ΕΦ Πετάλου- Αινήσιο Δέλτα.

 Στις παραπάνω περιοχές απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων, τροχοφόρων και ζώων κατά τις ώρες των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων.

 Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν θα βρεθούν, να μη μετακινηθούν και να ειδοποιείται άμεσα η πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.

 Από τη Στρατιωτική Υπηρεσία».