Skip to main content

Ασπρόμαυρο «νταμπλ» νικών κόντρα στον Ολυμπιακό μετά το 1989!

Ο Δικέφαλος νίκησε για δεύτερη φορά φέτος τους Πειραιώτες στο πρωτάθλημα και τελευταία φορά που είχε κάνει κάτι αντίστοιχο ήταν τη σεζόν 1988-89!

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του χθεσινού (10/2) ντέρμπι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League Σουρωτή. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε δίκαια στο τρίποντο με 3-1, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +9 από τους ερυθρόλευκους.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Δικέφαλος κατάφερε να... ντουμπλάρει τις νίκες κόντρα στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα για πρώτη φορά ύστερα από 30 χρόνια. Συγκεκριμένα, από τη σεζόν 1988-89, τότε είχε κάνει το 2Χ2 απέναντι στους Πειραιώτες, για να το επαναλάβει φέτος που πηγαίνει πρόσω ολοταχώς για τον τίτλο.

Εκείνη την σεζόν, ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 1-0 στο ΟΑΚΑ χάρη σε γκολ του Στέφανου Μπορμπόκη στο 56ο λεπτό, ενώ με γκολ του Άρη Καρασαββίδη (66') επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ στην Τούμπα. Φέτος, νίκησε 0-1 στο Φάληρο με αυτογκόλ του Βούκοβιτς και 3-1 στη Θεσσαλονίκη με τέρματα των Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ και Άκπομ, ενώ μείωσε ο Ποντένσε.

Τη σεζόν 2009-10, ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει τον Ολυμπιακό με 1-0 εντός και εκτός έδρας, αλλά τα ματς αυτά ήταν για τη διαδικασία των playoffs.