Skip to main content

Αστακός ο Λαγκαδάς το Σάββατο για Παυλόπουλο-Διαμαρτυρία για Μακεδονία

Σύλλογοι και ομάδες πολιτών για μια ακόμα φορά αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με τις μνήμες νωπές από τα επεισόδια που έχεουν ήδη πραγματοποιηθεί σε Δράμα, Κατερίνη και Πτολεμαΐδα, ισχυρή αστυνομική παρουσία αναμένεται το προσεχές Σάββατο στον Λαγκαδά, όπου θα εγκαινιαστεί το Πάρκο Ανακύκλωσης στο πρώην στρατόπεδο Μπαρέτη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.



Σύλλογοι και ομάδες πολιτών για μια ακόμα φορά αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, θεωρώντας ανεπιθύμητο τον πρώτο πολίτη της χώρας, αλλά και τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, διότι θεωρούν πως δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν τη συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ για το ονοματολογικό.

Μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πτολεμαΐδα χθες όπου υπήρξαν σκληρές συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτή αλλά και αστυνομικών, αυτή τη φορά τα μέτρα αναμένεται να είναι πιο ισχυρά.

«Από την ψήφιση των πρώτων μνημονίων και μετά η, κάθε κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να χρειάζεται εκατοντάδες αστυνομικούς για να πραγματοποιήσει μια οποιαδήποτε πολιτική εκδήλωση», επισημαίνει  στη Voria ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκςη Θόδωρος Τσαϊρίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η πρακτική έχει  σαν αποτέλεσμα να σημειώνονται συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές που τελικά δεν οδηγούν πουθενά. «Το πρόβλημα δεν λύνεται και έχουμε κυρίως τραυματισμούς αστυνομικών», αναφέρει ο κ. Τσαϊρίδης.

«Όλες οι κυβερνήσεις είναι νόμιμα εκλεγμένες αλλά σίγουρα δεν θα πρέπει να πυροδοτούν αντιπαραθέσεις και να πολώνουν το κλίμα. Δυστυχώς η αστυνομία έχει χάσει τον ρόλο της και έχει μετατραπεί σε αστυνομία μέτρων, αφήνοντας τους πολίτες και την πόλη απροστάτευτη», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναμένεται να δώσει τις επόμενες ώρες στη δημοσιότητα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το πώς θα κινηθούν τα οχήματα στην περιοχή, καθώς στον χώρο της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να δώσουν το «παρών» μόνο με ονομαστικές προσκλήσεις.

Διμοιρίες των ΜΑΤ αναμένεται να αποκλείσουν την πρόσβαση προς τον χώρο του πρώην στρατοπέδου, καθώς εκτός του ΠτΔ και του Αρχιεπισκόπου παρόντες θα είναι, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί και άλλοι επίσημοι, αφού το συγκεκριμένο έργο έχει χαρακτηριστεί ως «ένα που ξεπερνά τα όρια του δήμου Λαγκαδά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει τιμηθεί με την ιδιότητα του επίτιμου δημότη Λαγκαδά προ διετίας, όταν είχε δώσει το «παρών» στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του Λαγκαδά το 2016.

«Τα συγκεκριμένα εγκαίνια είναι μια γιορτή για τον δήμο Λαγκαδά και μια γιορτή που είναι αφιερωμένη στα παιδιά. Εκεί πρέπει να μείνει, είναι μια μέρα χαράς για τον δήμο μας καθώς δίνεται ένα σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία», λέει στη Voria από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης.

φωτογραφία αρχείου