Skip to main content

Άστατος καιρός στην Κεντρική Μακεδονία έως την Κυριακή - Βελτίωση από Δευτέρα

Βελτίωση αναμένεται από τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος οπότε τα φαινόμενα θα είναι σποραδικά και θα εντοπίζονται κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει στη Κεντρική Μακεδονία έως την Κυριακή 20/06, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βελτίωση αναμένεται από τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 21/06 οπότε τα φαινόμενα θα είναι σποραδικά και θα εντοπίζονται κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και μόνο τοπικά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων θα παρουσιάζουν ισχυρές ριπές.

Η θερμοκρασία έως την Κυριακή 20/06 δεν θα ξεπερνά τους 30-32 βαθμούς και θα παρουσιάσει μικρή άνοδο τη Δευτέρα 21/06.

Η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας θα είναι κατά 1 έως 2,5 βαθμούς χαμηλότερη της μέσης τιμής της και θα κυμαίνεται (ανάλογα με την περιοχή) μεταξύ 22 και 23 βαθμών Κελσίου.

Στον Χάρτη 1 παρουσιάζεται ενδεικτικά η βροχή που αναμένεται το μεσημέρι του Σαββάτου 19/06 στην Κεντρική Μακεδονία. Στον Χάρτη 2 παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας από τη μέση τιμή των ετών 2008-2018.